Γρήγορο παστίτσιο στο τηγάνι με κανέλα, κεφαλοτύρι και γάλα - Το πιο μπελαλίδικο φαγητό στην πιο τεμπέλικη εκδοχή του

Θα πάθεις πλάκα με την συνταγή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γρήγορο παστίτσιο στο τηγάνι με κανέλα, κεφαλοτύρι και γάλα - Το πιο μπελαλίδικο φαγητό στην πιο τεμπέλικη εκδοχή του

Τόσες μέρες σας έχουμε "πεθάνει" στις εύκολες συνταγές για πίτες (δείτε εδώ την πιο τέλεια για τυρόπιτα) σας παρουσιάζουμε την πιο γρήγορη συνταγή για παστίτσιο!

Ξέρουμε πως είναι ένα πολύ μπελαλίδικο φαγητό αλλά αυτή η εκδοχή που δίνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα σας λύσει τα χέρια.

Υλικά Συνταγής για το γρήγορο παστίτσιο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κ.σ. κοφτή πελτές ντομάτας
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό
  • 2 φλ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1 φλ. γάλα φρέσκο
  • 1 γεμάτη κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε το ψευτοπαστίτσιο στο τηγάνι, συγκεντρώνοντας όλα τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας.
  • Στη συνέχεια για το παστίτσιο συνταγή στο τηγάνι.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά.
  • Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
  • Βράζουμε για 10 λεπτά. Δείτε όλα τα μυστικά για το βράσιμο των ζυμαρικών.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι να κρεμώσουν τα ζυμαρικά.
  • Ανακατεύουμε για 1 λεπτό το παστίτσιο συνταγή στο τηγάνι.
  • Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε το μισό κεφαλοτύρι.
  • Ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει το τυρί και να μαστιχώσει μέσα στο τηγάνι μας.
  • Αν θέλετε πασπαλίστε με λίγο κεφαλοτύρι και αφήστε το λίγα λεπτά στο γκριλ του φούρνου να κάνει κρούστα από λιωμένο τυρί τραγανιστή.
  • Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

Ωμός κιμάς στην κατάψυξη

Ο μαγειρεμένος κιμάς στην κατάψυξη διατηρείται μέχρι 3 μήνες. Τοποθετημένος σε αεροστεγές μπολ και τυλιγμένο το μπολ πολύ καλά με μεμβράνη.

Ένα κόλπο για να γλιτώσετε χώρο από τα μπολ στην κατάψυξη, είναι όταν αρχίσει και παγώνει η σάλτσα κιμά να μοιράσετε ανάλογα την χρήση που τον προορίζετε σε μερίδες, μέσα σε σακουλάκια τροφίμων. Βγάλτε τον αέρα, κλείστε καλά και τοποθετήστε σε πλακέ σχήμα το ένα σακουλάκι πάνω στο άλλο.

ΠΗΓΗ Argiro.gr