Καλοχυλωμένη κοτόσουπα χωρίς αυγολέμονο - Με φρέσκο κρεμμυδάκι και πιπέρι

Ότι πρέπει γι' αυτό τον καιρό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Καλοχυλωμένη κοτόσουπα χωρίς αυγολέμονο - Με φρέσκο κρεμμυδάκι και πιπέρι

Ο καιρός έχει χαλάσει για τα καλά κι έτσι θα συνεχίσει για μέρες - δείτε εδώ τις προβλέψεις της ΕΜΥ! Τι καλύτερο λοιπόν από ένα ζεστό πιάτο φαγητού;

Το Youweekly.gr σου βρήκε την πιο τέλεια συνταγή για το ποιο αγαπημένο φαγητό του χειμώνα: Την κοτόσουπα.

Εκτέλεση κοτόσουπας

Υλικά

1 μεγάλο κοτόπουλο περίπου 2 κιλών (καθαρισμένο από δέρμα, λαιμό, κότσια κ.λπ.),κομμένο σε μερίδες

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι κίτρινο (blue bonet)

2-3 μέτρια καρότα, τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη

2-3 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα

50 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι

1 κουτ. σούπας αλεύρι

Διαδικασία

Για την καλοχυλωμένη κοτόσουπα χωρίς αυγολέμονο, βάζουμε σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο μαζί με άφθονο νερό, τόσο που να το σκεπάζει, και βράζουμε για περίπου 40-45 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει.

Κρατάμε τον ζωμό του βρασμού στην άκρη και μαδάμε το ψαχνό του κοτόπουλου με τα χέρια, αφού αφαιρέσουμε με προσοχή όλα τα κόκαλα και τους χόνδρους.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2-3 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον μι- σό ζωμό από το κοτόπουλο, μισοσκεπάζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει.

Μόλις το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το καρότο, το σέλινο, τον υπόλοιπο ζωμό από το βράσιμο και το κοτόπουλο, και τα αφήνουμε να πάρουν όλα μία καλή βράση και να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά, για περίπου 6-7 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.

Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.

Ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ το αλεύρι και λίγο από τον ζωμό της κατσαρόλας και το διαλύουμε. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και με έναν αυγοδάρτη ή με ένα πιρούνι χτυπάμε πολύ καλά, να διαλυθεί το αλεύρι.

Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και το φέρνουμε σε βρασμό για 2-3 λεπτά, ώστε να χυλώσει η κοτόσουπα χωρίς αυγολέμονο.

ΠΗΓΗ Gastronomos.gr