Ζουμερή και πανεύκολη - Κιμαδόπιτα με τριμμένη φέτα και κασέρι

Συνταγή που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ζουμερή και πανεύκολη - Κιμαδόπιτα με τριμμένη φέτα και κασέρι

Βαρέθηκες να τρως απλές και κλασικές πίτες όπως τυρόπιτα; (αν και εδώ σου έχουμε την πιο κορυφαία συνταγή)! Το Youweekly.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις αυτή την κιμαδόπιτα!

Δεν έχεις φάει τίποτα που να συγκρίνεται μαζί της. Είναι εύκολη, γρήγορη και πραγματικά γευστική. Μπορείς να την φας και για κυρίως γεύμα.

Υλικά

  • 2 έτοιμα φύλλα (τσαλακωμένα και λαδωμένα)
  • 500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 ντομάτα ώριμη και σφιχτή κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • 150 γραμ. κασέρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Για την εύκολη κιμαδόπιτα, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Ροδίζουμε τον κιμά μέχρι να ψηθεί και να αλλάξει τελείως χρώμα για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να γίνουν διάφανα σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σε αυτό το στάδιο η γέμιση πρέπει να είναι τελείως στεγνή.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ο κιμάς. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα, το αυγό με το γιαούρτι και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά. Τέλος, ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Βγάζουμε τα έτοιμα λαδωμένα και τσαλακωμένα φύλλα από την κατάψυξη.

Ανασηκώνουμε το ένα φύλλο, βάζουμε τη γέμιση σε μία στρώση, καλύπτουμε με φέτες ντομάτας, σκεπάζουμε με το φύλλο και βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα στη μεσαία σχάρα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά η πίτα

Αφήνουμε λίγο να σταθεί για 10 λεπτά κι έπειτα σερβίρουμε με σαλάτα.

Η σωστή διατήρηση του κιμά

Ο κιμάς πρέπει να βγει κατευθείαν από το χαρτί του (όπου υπάρχουν και τυχόν υγρά) και να μπει σε ανοξείδωτο ή γυάλινο μπολ με καπάκι, στο κάτω ράφι του ψυγείου. Συντηρείται σε θερμοκρασία 2οC για ένα 24ωρο. Μετά πρέπει να μαγειρευτεί ή να μπει στην κατάψυξη.

ΠΗΓΗ www.xrysessyntages.gr