Ζουμερό burger σε 15 λεπτά - Με χοιρινό μπιφτέκι και ψημένο μπέικον

Ελάχιστα υλικά, συγκλονιστική γεύση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ζουμερό burger σε 15 λεπτά - Με χοιρινό μπιφτέκι και ψημένο μπέικον

Ποιος λέει όχι σε ένα πεντανόστιμο cheeseburger με ζουμερό μπιφτέκι; Ειδικά αν αυτό γίνεται σε χρόνο dt. Η αγαπημένη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται με το Youweekly.gr την πιο γρήγορη και γευστική συνταγή για μικρούς και μεγάλους.

Αυτοσχεδιάστε με τις γαρνιτούρες και απολαύστε το όλες τις ώρες. Προσοχή στο ψήσιμο, μην παραστεγνώσετε το μπιφτέκιι (δείτε εδώ το κόλπο για να σας βγουν ζουμερά). Τα ζουμάκια του ποτίζουν το ψωμί του burger και είναι το κάτι άλλο!

Για το ζουμερό cheeseburger

  • 4 ψωμάκια για hamburger
  • 4 φέτ. τυρί τσένταρ
  • 4 φέτ. ψημένο μπέικον σε αντικολλητικό σκεύος ή τοστιέρα

Για τα μπιφτέκια

  • 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 1 φορά περασμένος στη μηχανή του κιμά
  • Μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • Λίγες σταγόνες ξύδι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

  • Φέτες κρεμμυδιού σοταρισμένο ή ψημένο σε αντικολλητικο τηγάνι
  • Φύλλα μαρουλιού
  • Φέτες ντομάτας

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια για burger και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
  • Μοιράζουμε σε 4 μέρη και φτιάχνουμε 4 μπιφτέκια για το cheeseburger.
  • Βάζουμε τα μπιφτέκια σε σχάρα και από κάτω βάζουμε ταψάκι.
  • Τοποθετούμε στην πάνω σχάρα του φούρνου, κοντά στο γκριλ.
  • Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο γκριλ για 5′-7′ κάθε πλευρά, ανάλογα πως το θέλουμε ψημένο.
  • Όσο πιο πολύ τα ψήνουμε τόσο πιο πολύ τα στεγνώνουμε.
  • Το ιδανικό ψήσιμο είναι όταν τα ζουμιά του μπιφτεκιού είναι διάφανα.
  • Βάζουμε στο κάθε μπιφτέκι από μια φέτα τυρί.
  • Ψήνουμε για 1′ στο γκριλ, ώσπου να αρχίσει να λιώνει το τυρί.
  • Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε όποια γαρνιτούρα θέλουμε ή και όλες μαζί και βάζουμε επάνω τα ψημένα μπιφτέκια με το λιωμένο τυρί.

Το κόλπο για να μην κολλάνε στη σχάρα τα μπιφτέκια

Κόλπο 1: Ψεκάστε τη σχάρα με λάδι

Πωλούνται στο εμπόριο μπουκάλια με ειδικό στόμιο, στο οποίο μπορείτε να βάλετε το λάδι της επιλογή σας, για να ψεκάσετε με αυτό τη σχάρα.

Είναι κρίσιμο να ψεκάσετε τη σκάρα σας με το λάδι πριν ανάψετε το φούρνο, τη βάλετε στα κάρβουνα κ.ο.κ.

Αν δεν έχετε δοχείο σπρέι καταφύγετε στην πιο απλή λύση. Εμποτίστε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας στο λάδι και με τη βοήθεια μιας λαβίδας περάστε όλη τη σχάρα. Προσοχή, δεν πρέπει να στάζει το λάδι.

Κόλπο 2: Χρησιμοποιήστε ένα κρεμμύδι

Απλά κόψτε ένα κρεμμύδι στη μέση και τρίψτε την κομμένη πλευρά του στη σχάρα σας, αφού πρώτα την έχετε προθερμάνει. Συγκεκριμένα, ιδανικό είναι η σχάρα να καίει.

Μπόνους κόλπο: Μην γυρίζετε τα μπιφτέκια πολύ νωρίς. Οταν έχουν ήδη καλοψηθεί και έχουν κάνει την κρούστα τους, είναι πιο δύσκολο να καταστραφούν καθώς τα γυρίζετε και πιο εύκολο να ξεκολλήσουν από τη σχάρα

ΠΗΓΗ Argiro.gr