Κολοκυθόπιτα με φέτα, λιωμένο βούτυρο και αυγά - Εύκολη και με λίγα υλικά

Η πιο γευστική καλοκαιρινή συνταγή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κολοκυθόπιτα με φέτα, λιωμένο βούτυρο και αυγά - Εύκολη και με λίγα υλικά

Το αγαπημένο κολατσιό μικρών και μεγάλων στην πιο εύκολη αλλά ταυτόχρονα γευστική έκδοσή του! Σε μόνο λίγα λεπτά και με ελάχιστα υλικά μπορείς να έχεις στο τραπέζι του σπιτιού σου ένα υπέροχο γεύμα για τον σύζυγό, τα παιδιά ή τους φίλους σου!

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα. Σου υπογράφουμε, επίσης, πως η συγκεκριμένη πίτα είναι ωραία και παγωμένη μιας και η θερμοκρασία αυτό το ΣΚ θα φτάσει στα ύψη (δες εδώ την πρόγνωση του καιρού).

Πως να φτιάξεις την κολοκυθόπιτα

  • 10 φύλλα κρούστας
  • Μισό κιλό κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 3 φλυτζάνια τριμμένη φέτα
  • Μισό φλυτζάνι λάδι
  • Πιπέρι
  • Βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα

Τα βήματα

Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά τα κολοκύθια και τα τρίβουμε με ένα τρίφτη. Τα σουρώνουμε πάρα πολύ καλά να βγάλουν τα υγρά τους και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Αφού πάρει χρώμα προσθέτουμε το κολοκύθι, ρίχουμε λίγο πιπέρι και μαγειρεύουμε 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει ρίχνουμε τη φέτα, τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Στη συνέχεια, αλέιφουμε με βούτυρο ένα ταψί και στρώνουμε τα 8 φύλλα. Βουτυρώνουμε κάθε νέο φύλλο ελαφρά και αφήνουμε κάποια πλευρά του να περισσεύει από το ταψί για να το κλείσουμε στο τέλος. Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο, την στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και την σκεπάζουμε με τα φύλλα που προεξέχουν. Στρώνουμε και τα δύο τελευταία φύλλα από πάνω, βουτυρώνοντας τα, γυρνάμε τις άκρες τους προς τον πάτο του ταψιού για να έχει ωραία εμφάνιση η πίτα μας. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια χωρίς να το φτάσουμε μέχρι τον πάτο του ταψιού και αλείφουμε με λίγο αυγό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.

ΠΗΓΗ www.cookingbook.gr