Όπως την φτιάχνουν οι γιαγιάδες: Αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι

Εύκολη και γρήγορη!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Όπως την φτιάχνουν οι γιαγιάδες: Αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι

Ο καιρός που έρχεται είναι για κλείσιμο στο σπίτι, χουχούλιασμα και μαγείρεμα και το Youweekly.gr πέρα από τις κλασικές συνταγές για σούπες που σου πρότεινε, σου δίνει την ευκαιρία να φτιάξεις την πιο εύκολη, γρήγορη αλλά και σούπερ γευστική σπανακόπιτα.

Τα υλικά λίγα, τα βήματα ελάχιστα!

Τι θα χρειαστείς για την κολοκυθόπιτα

  • 500γρ τριμμένα (χωρίς υγρά) Κολοκύθια
  • 100γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300γρ Τυρί φέτα
  • 100γρ Γιαούρτι
  • 2 Αυγά
  • 2 κομμένα Φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι Άνηθο
  • 1 κουτ γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 Ξύσμα Λεμόνι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .
  • Τρίβουμε τα κολοκυθιά και τα ζουλάμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά τους.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κολοκυθάκια , τα αυγά, το γιαούρτι,το τυρί, τα κρεμμυδάκια , το ελαιόλαδο ,το ξύσμα λεμονιού, αλάτι , πιπέρι.
  • Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν μέχρι να γίνει ένας μαλακός χυλός.
  • Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι 26 εκ (θέλουμε να είναι λεπτή στρώσει για να ψηθεί καλά) και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  • Στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα.
  • Ρίχνουμε από πάνω επιπλέον τυράκι και πασπαλίζουμε με πινέλο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 55 λεπτά και στα μισά του ψησίματος σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.