Το παστίτσιο της τεμπέλας: Χωρίς μπεσαμέλ, με γιαούρτι, κατευθείαν στον φούρνο με άβραστο μακαρονάκι

Η πιο εύκολη συνταγή για ένα από τα πιο μπελαλίδικα φαγητά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Argiro.gr
Argiro.gr

Ο χειμώνας φτάνει με ταχύτητα φωτός (δείτε εδώ τι λένε τα μερομήνια για τον καιρό) και μαζί με τον χειμώνα τι έρχεται; Οι πιο τέλειες, ζεστές και μπελαλίδικες συνταγές. Μια από αυτές είναι το παστίτσιο, αυτό το λαχταριστό γεύμα, και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται μαζί μας τον πιο εύκολο τρόπο για να το φτιάξει κάποιος.

Αν είσαι λοιπόν, λίγο ανίδεη με την κουζίνα ή απλά βαριέσαι, αυτή η συνταγή είναι ότι πρέπει για σένα.

Πως να φτιάξεις το τέλειο και ταυτόχρονα υγιεινό παστίτσιο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 καρότο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • λίγος μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γραμ. κοφτό μακαρόνι
  • 250 γραμ. φέτα
  • 250 γραμ. γραβιέρα
  • 1 κεσές γιαούρτι
  • 6 αυγά
  • 6 φλ. γάλα
  • 2 φλ. νερό
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)

Για τον κιμά

  • Ρίχνουμε πρώτα σε τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά.
  • Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 6 λεπτά.
  • Σβήνουμε με κονιάκ.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Τέλος, ρίχνουμε λίγο μαϊντανό.

Για το παστίτσιο της τεμπέλας

  • Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα αβγά, τα χτυπάμε και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη, τη γραβιέρα, το γιαούρτι, το γάλα, το νερό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι (πάντα άβραστο! Γι’ αυτό, βάζουμε το γάλα με το νερό στο ταψί, έτσι ώστε να βράσει σωστά το ζυμαρικό, κατά τη διάρκεια του ψησίματος).
  • Προσθέτουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 ºC στις αντιστάσεις, (στην κάτω σχάρα) ή στους 170 ºC στον αέρα (στη μεσαία σχάρα).
  • Ψήνουμε για 40′.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ να ροδίσει.
  • Αν θέλετε, πασπαλίζετε με λίγο κεφαλοτύρι την επιφάνεια στα τελευταία λεπτά ψησίματος.
  • Αφήστε το παστίτσιο να σταθεί για 10′ -15′ στον πάγκο και απολαύστε το ζεστό και λαχταριστό.
  • Διαβάστε επίσης όλα τα μυστικά μου για τη σωστή επιλογή, τη συντήρηση και το μαγείρεμα του κιμά.