Πατάτες φούρνου που μοιάζουν με τηγανιτές: Το μυστικό για να είναι τραγανές απ' έξω και λιωμένες μέσα

Έχουν σίγουρα λιγότερες θερμίδες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πατάτες φούρνου που μοιάζουν με τηγανιτές: Το μυστικό για να είναι τραγανές απ' έξω και λιωμένες μέσα

Πατάτες: Ένα πιάτο που δεν μπορούν να αντισταθούν ούτε μικροί ούτε μεγάλοι. Μπορείς να συνοδεύσεις τα πάντα με αυτό, οπότε... επειδή έρχονται και Χριστούγεννα και σίγουρα θα θες να ετοιμάσεις το γιορτινό σου τραπέζι, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει την πιο τέλεια συνταγή για πατάτες φούρνου που είναι σαν τηγανιτές αλλά... δεν είναι! Kι έχουν και λιγότερες θερμίδες!

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα βήματα:

Οι πιο τέλειες πατάτες φούρνου

  • Υλικά
  • 10 πατάτες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Δεντρολίβανο
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200°C. Ζεσταίνουμε στο φούρνο τη λαμαρίνα του.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς.
  • Βράζουμε νερό αλατισμένο σε κατσαρόλα.
  • Βυθίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 6-7 λεπτά, τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά σε σουρωτήρι, να φύγει όσο περισσότερο νερό έχουν μαζέψει.
  • Με προσοχή βγάζουμε την καυτή λαμαρίνα από το φούρνο.
  • Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Ανακινούμε καλά το σουρωτήρι με τις πατάτες ώστε να κάνουν εξογκώματα και αγριάδες στην επιφάνεια τους.
  • Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις ρίχνουμε στην καυτή λαμαρίνα με το λάδι. Μόλις πέσουν στο καυτό λάδι θα τσιτσιρίσουν ελαφρά.
  • Με ένα κουτάλι θα τις ανακατέψουμε ώστε να πάει παντού το καυτό λάδι και να πιάσουν κρούστα.
  • Αν θέλουμε, σ’ αυτή τη φάση πασπαλίζουμε με κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας. Εμένα προσωπικά μου αρέσουν σκέτες με αλάτι.
  • Προσπαθήστε να μην είναι η μία πατάτα κολλημένη με την επιφάνεια της άλλης ώστε να ροδίσουν και να τραγανίσουν γύρω γύρω. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε μεγάλο ταψί.
  • Τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε στην τελευταία σχάρα χωρίς να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα για 40′-45′, ώσπου να ροδίσουν καλά και η όψη τους να θυμίζει τηγανισμένη πατάτα.
  • Όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τις σερβίρουμε.
  • Αυτές οι κάντρι πατάτες είναι ιδανικές για να συνοδεύσουν τα κρέατα σας και να απογειώσουν τα πιάτα σας.

Αν θες να τις συνοδεύσεις με κάτι στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι τότε σίγουρα πρέπει να είναι αυτή την γεμιστή γαλοπούλα (δες την συνταγή εδώ).

ΠΗΓΗ Argiro.gr