Η τυρόπιτα της ακαμάτας: Χωρίς φύλο με μηδενικό βαθμό δυσκολίας

Δεν χρειάζονται πολλά υλικά

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Η τυρόπιτα της ακαμάτας: Χωρίς φύλο με μηδενικό βαθμό δυσκολίας

Αν είσαι κι εσύ από τις κοπέλες/γυναίκες που λόγω επαγγελματικής δραστηριότητας, περιορισμένου χρόνου ή ακόμα και βαρεμάρας δεν έχεις και τις καλύτερες σχέσεις με την κουζίνα σου... σου βρήκαμε την λύση για ένα εύκολο, γρήγορο και γευστικό κολατσιό, είτε για σένα είτε για τον σύντροφο, τους γονείς, τους φίλους σου: Η πιο γρήγορη τυρόπιτα ever!

Δεν θα χρειαστείς πολλά υλικά και δεν θα σε βασανίσει ιδιαίτερα αφού είναι χωρίς φύλο! Το πόσο θα την λατρέψεις αφού την δοκιμάσεις δεν λέγεται!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την τυρόπιτα

  • 2 αυγά, μεσαία
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 200 γρ. γάλα
  • 220 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 170 γρ. φέτα
  • 60 γρ. φέτα
  • σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα για 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Τρίβουμε με τα χέρια μας τα 170 γρ. φέτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 30×25 εκ. με λαδόκολλα, τρίβουμε από επάνω τα 60 γρ. φέτα και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 για περίπου 40 λεπτά.