Καρμπονάρα: Το συστατικό που πρέπει να σταματήσεις να βάζεις - Μετά θα σου βγαίνει τέλεια

Εσύ, το ήξερες;

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Καρμπονάρα: Το συστατικό που πρέπει να σταματήσεις να βάζεις - Μετά θα σου βγαίνει τέλεια

Καμπονάρα: Το αγαπημένο μου πιάτο χειμώνα καλοκαίρι. Ένα πιάτο που θεωρώ λατρεύουν μικροί και μεγάλοι αλλά... Εσύ το ήξερες πως θα σου βγει πιο τέλεια αν σταματήσεις να βάζεις κρέμα γάλακτος; Κι όμως, ισχύει...

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται μαζί μας την πιο τέλεια συνταγή για αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα...

Τι θα χρειαστείς για την καρμπονάρα

  • 500 γρ. σπαγγέτι μπουκατίνι ή φετουτσίνι
  • 150 γρ. guanciale (εναλλακτικά πανσέτα ή μπέικον)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 ολόφρεσκα αυγά
  • 150 γρ. παρμεζάνα και πεκορίνο ανάμεικτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την ψιλοκομμένη πανσέτα για 5 λεπτά για την παραδοσιακή καρμπονάρα με αυγό.
  3. Σπάμε τη σκελίδα σκόρδο και την προσθέτουμε και αφήνουμε να αρωματίσει για 1 με 2 λεπτά.
  4. Το αφαιρούμε.
  5. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με το μισό τριμμένο τυρί.
  6. Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
  7. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
  8. Τα ξαναβάζουμε καυτά όπως είναι στην κατσαρόλα.
  9. Η φωτιά πρέπει να είναι στο πιο χαμηλό.
  10. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να λιώσει και αρωματίσει τα ζυμαρικά με άρωμα και γεύση βουτύρου.
  11. Προσθέτουμε την ψημένη πανσέτα στα ζυμαρικά καθώς και τα χτυπημένα αυγά.
  12. Όπως είναι όλα καυτά ανακατεύουμε με τσιμπίδα να ενωθούν τα υλικά.
  13. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και αποσύρουμε από την φωτιά.
  14. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε επίσης: Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες: Τι δεν κάνεις σωστά και σου βγαίνουν πέτρα

Τα μυστικά

  • Αν θέλουμε πιο κρεμώδη υφή προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά κι ανακατεύουμε.
  • Προσοχή η καρμπονάρα πρέπει γρήγορα να βγει από την φωτιά για να μην ψηθούν τα αυγά.
ΠΗΓΗ Argiro.gr