Καρμπονάρα: Το συστατικό που πρέπει να σταματήσεις να βάζεις - Μετά θα σου βγαίνει τέλεια
Εσύ, το ήξερες;
Καμπονάρα: Το αγαπημένο μου πιάτο χειμώνα καλοκαίρι. Ένα πιάτο που θεωρώ λατρεύουν μικροί και μεγάλοι αλλά... Εσύ το ήξερες πως θα σου βγει πιο τέλεια αν σταματήσεις να βάζεις κρέμα γάλακτος; Κι όμως, ισχύει...
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται μαζί μας την πιο τέλεια συνταγή για αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα...
Τι θα χρειαστείς για την καρμπονάρα
- 500 γρ. σπαγγέτι μπουκατίνι ή φετουτσίνι
- 150 γρ. guanciale (εναλλακτικά πανσέτα ή μπέικον)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 ολόφρεσκα αυγά
- 150 γρ. παρμεζάνα και πεκορίνο ανάμεικτα
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την ψιλοκομμένη πανσέτα για 5 λεπτά για την παραδοσιακή καρμπονάρα με αυγό.
- Σπάμε τη σκελίδα σκόρδο και την προσθέτουμε και αφήνουμε να αρωματίσει για 1 με 2 λεπτά.
- Το αφαιρούμε.
- Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με το μισό τριμμένο τυρί.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
- Τα ξαναβάζουμε καυτά όπως είναι στην κατσαρόλα.
- Η φωτιά πρέπει να είναι στο πιο χαμηλό.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να λιώσει και αρωματίσει τα ζυμαρικά με άρωμα και γεύση βουτύρου.
- Προσθέτουμε την ψημένη πανσέτα στα ζυμαρικά καθώς και τα χτυπημένα αυγά.
- Όπως είναι όλα καυτά ανακατεύουμε με τσιμπίδα να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Δείτε επίσης: Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες: Τι δεν κάνεις σωστά και σου βγαίνουν πέτρα
Τα μυστικά
- Αν θέλουμε πιο κρεμώδη υφή προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά κι ανακατεύουμε.
- Προσοχή η καρμπονάρα πρέπει γρήγορα να βγει από την φωτιά για να μην ψηθούν τα αυγά.