Η απόλυτη συνταγή για απόψε: Κορμός σοκολάτας με cookies και μπανάνα!

Η απόλυτη συνταγή για απόψε: Κορμός σοκολάτας με cookies και μπανάνα!

Λατρεμένο γλυκό σοκολάτας που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, ειδικά τα Χριστούγεννα θεωρείται ιδανικό γιατί έχει σαμπάνια!

Σε συνδυασμό μάλιστα με παγωτό θα το απογειώσετε! Διαβάστε παρακάτω...


Δείτε τι χρειάζεστε για αν το φτιάξετε:

Γρήγορο και εύκολο Banoffee!

Υλικά

600 γρ. κουβερτούρα με 52% κακάο
250 ml κρέμα γάλακτος
8 μεγάλα cookies σοκολάτας (κρατάμε 3 για στόλισμα)
2 ώριμες μπανάνες ξεφλουδισμένες

Πώς το κάνουμε:

Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι!

1.Σε μια λεκάνη ή μπωλ κόβουμε σε κομμάτια την κουβερτούρα.

2.Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος (προσοχή: δεν θέλουμε να βράσει ούτε να κάψει), τη ρίχνουμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

3.Θρυμματίζουμε με τα χέρια 5 cookies, τα ρίχνουμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

4.Καλύπτουμε με μεμβράνη όλο το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας και αφήνουμε αρκετή στα πλαϊνά για να σκεπάσουμε τον κορμό.

5.Τοποθετούμε 3 μπισκότα σε απόσταση μεταξύ τους και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το μίγμα.

6.Τοποθετούμε τις μπανάνες τη μία δίπλα στην άλλη και στρώνουμε ομοιόμορφα το υπόλοιπο μισό μίγμα.

7.Σκεπάζουμε τον κορμό με τη μεμβράνη από τα πλαϊνά της φόρμας και αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για 3-4 ώρες.