Συνταγή: Φτιάξε γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα και μοίρασε "εγκεφαλικά" στους καλεσμένους σου!

Συνταγή: Φτιάξε γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα και μοίρασε

Γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα…τι άλλο να ζητήσει κανείς; Μπορεί να αργεί λίγο το Πάσχα,αλλά για μένα το τσουρέκι είναι,πάντα στη μόδα. Ειδικά η σοκολάτα πηγαίνει με τα πάντα και τα αποθεώνει.

  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια κοσκινισμένο
  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 380 γραμμάρια γάλα
  • 340 γραμμάρια ζάχαρη
  • 75 γραμμάρια νωπή μαγιά (θα τη βρείς στους φούρνους της γειτονιάς σου)
  • ξύσμα από τρια πορτοκάλια
  • 1 δόση (1 μικρό φακελάκι) μαχλέπι
  • 1 σφηνάκι λικερ μαστίχα ή μισό κουτ. γλυκού τριμμένη μαστίχα

Δείτε ακόμη: Ένα γλυκό «κόλαση» - Φτιάξτε μια πεντανόστιμη μους σοκολατόπιτα!

Υλικά για τη γέμιση σοκολάτας:

  • 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα κουβερτούρα

Υλικά για την επικάλυψη:

  • 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό
  • 100 γραμμάρια τριμμένα αμύγδαλα

Δείτε ακόμη,: Ένα εύκολο και γευστικό γλυκό: Γαλλικό τοστ με nutella και φράουλες σε σχήμα καρδιάς!

Εκτέλεση της ζύμης

Λιώσε τη νωπή μαγιά σε χλιαρό νερό,ανακατεύοντας με τα χέρια σου. Χτύπησε τη ζάχαρη και τα αυγά στο μιξερ ,μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν καλά. Λιώσε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία.

Σε μια λεκάνη βάλε το αλεύρι,τη μαστίχα,το μαχλέπι και το ξύσμα απο τα πορτοκάλια.Πρόσθεσε το βούτυρο,το μείγμα των αυγών με τη ζάχαρη,το γάλα και τη μαγιά και ζύμωσε καλά τη ζύμη.

Όταν η ζύμη μαλακώσει αρκετά και έχει μια απαλή υφή,σκέπασε τη με διάφανη μεμβράνη και άσε τη να ξεκουραστεί για περίπου 2 ώρες, σε ζεστό περιβάλλον,μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.

Όταν φουσκώσει,χώρισε τη σε τρία ίσα μέρη και άνοιξε το καθένα σε εναν αλευρωμένο πάγκο. Το πάχος του πρέπει να είναι περίπου 2 εκ.

Πάρε τη σοκολάτα και άπλωσε τη πάνω σε κάθε φύλο ζύμης. Έχεις 2 επιλογές. Ή θα τρίψεις τη σοκολάτα και θα τη πασπαλίσεις στη ζύμη για να λιώσει στον φούρνο,ή θα τη λιώσεις στο μπεν μαρί,πρώτα και μετά θα την αλείψεις πάνω στη ζύμη.

Αφού βάλεις και τη σοκολάτα,ρόλαρε στριφογυριστά τη κάθε ζύμη και τοποθέτησε τη κάθε μια σε βουτυρωμένα ταψάκια ή με αντικολλητικό χαρτί.

Δείτε ακόμη: Ζεστή σούπα βελουτέ με κοτόπουλο και λεμόνι! Για τις κρύες μέρες του χειμώνα...

Άφησε τα τσουρεκάκια να ξεκουραστούν για μισή ώρα ακόμα σε θερμοκρασία δωματίου. Άλειψε το κάθε τσουρέκι με αυγό και αμύγδαλο και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.