Ένα γλυκό «πειρασμός»: Φτιάξτε ένα λαχταριστό σοκολατένιο κέικ με μπανάνα!

Ένα γλυκό «πειρασμός»: Φτιάξτε ένα λαχταριστό σοκολατένιο κέικ με μπανάνα!

Αν ψάχνετε ένα γλυκό για να πάτε σε σπίτι γενεθλίων ή απλά θέλετε να εντυπωσιάσετε με τις ικανότητες σας τότε το υπερσοκολατένιο κέικ με μπανάνα είναι αυτό ακριβώς που ζητάτε!

Για το σοκολατένιο κέικ θα χρειαστείτε:

Δείτε ακόμη: Aς θυμηθούμε κι ας φάμε κάτι πάρα πολύ γλυκό: Τα ροξάκια

200 γρ. (1φλ.) ‏άχνη ζάχαρη
130 γρ. (1 φλ.) ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
35 γρ (1/3 του φλ.) ‏άγλυκο κακάο
3/4 της κ.γ. ‏baking powder
3/4 της κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
1/4 της κ.γ. ‏αλάτι
1 ‏μεγάλο αβγό
1 ‏πολύ ώριμη μπανάνα πολτοποιημένη
120 ml (1/2 φλ.) ‏ζεστό νερό
60 ml (1/4 του φλ.) ‏γάλα
60 ml (1/4 του φλ.) ‏σπορέλαιο
3/4 της κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας

Για την γκανάς θα χρειαστείτε:

110 γρ. ‏κουβερτούρα σοκολάτας και σταγόνες
180 ml (3/4 του φλ.) ‏κρέμα γάλακτος 35%
7 γρ (1/2 κ.σ.) ‏ανάλατο βούτυρο

Δείτε ακόμη: Τέλειες vegan συνταγές για τα Χριστούγεννα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, το baking powder και ανακατεύετε καλά. Αφήστε το κατά μέρος.

Σε ένα άλλο μεσαίο μπολ προσθέστε την πολτοποιημένη μπανάνα, το αυγό, το γάλα, το ζεστό νερό, το γάλα και ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην ανακατέψετε πολύ γιατί το κέικ σας θα βγει σκληρό.

Προσθέστε το υγρό αυτό μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί 20×20 και ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι εισάγοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή.

Αφήστε το κέικ στο ταψί και τοποθετείστε το σε μια σχάρα να κρυώσει. Μπορείτε να ξεφορμάρετε το κέικ ή να το αφήσετε στο ταψί.

Δείτε ακόμη: Δοκίμασε το Fougasse, το γαλλικό ελιόψωμο

Ετοιμάζετε την γκανάς λιώνοντας τα 3 υλικά στα μικροκύμματα ή σε μπεν μαρι και την αφήνετε να κρυώσει εντελως.

Περιχύνετε το κεικ με την γκανάς και την απλώνετε παντού με μια σπάτουλα ή ένα μαχαίρι βουτύρου.
Αφήστε το κέικ στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το κόψετε σε κομμάτια.

Συμβουλή: Χρησιμοποιείστε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα και ξεφορμάρετε το κέικ αφού έχει στερεοποιηθεί η σοκολατένια γκανάζ.

Πηγή: athensmagazine.gr