Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πεντανόστιμα καλοκαιρινά γλυκά: Σάντουιτς παγωτό με κούκις!

Για να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Πεντανόστιμα καλοκαιρινά γλυκά: Σάντουιτς παγωτό με κούκις!
ΓΛΥΚΕΣ 22.04.2018 14:08

Τα πιο λαχταριστά σάντουιτς γίνονται με κούκις και παγωτό και ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Για ακόμη πιο “μπισκοτένια” γεύση, φτιάξτε τα με Μίγμα για Παγωτό με γεύση Cookies & Cream ΓΙΩΤΗΣ.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ιωάννα Σταμούλου - Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Εύκολη συνταγή: Μοσχαρίσιες μπριζόλες με μαρινάδα βαλσαμικού ξιδιού ψημένες στο χαρτί!

Υλικά
170γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
1 αβγό
280γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
1 καψουλάκι βανιλίνη
120γρ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
Για το παγωτό
1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Cookies & Cream ΓΙΩΤΗΣ
600 ml γάλα

Δείτε ακόμη: Νόστιμα και γρήγορα: Αβγά ποσέ με ψητά κολοκυθάκια και ξινομυζήθρα!

Διαδικασία
Ετοιμάζετε το Παγωτό Cookies & Cream ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και το τοποθετείτε στην κατάψυξη να παγώσει.

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την Καστανή Ζάχαρη Fytro, τη βανίλια και το αβγό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, το Μπέικιν Πάουντερ, το αλάτι, τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μία μαλακή ζύμη.

Προσθέτετε στη ζύμη την Κουβερτούρα σε Σταγόνες και ζυμώνετε καλά. Πλάθετε τη ζύμη σε κεφτεδάκια και τα αφήνετε στο ψυγείο για μία ώρα.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC. Πατάτε τα κεφτεδάκια της ζύμης να γίνουν πλακέ και τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 12-15 λεπτά. Βγάζετε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Αφήνετε το παγωτό να ξεπαγώσει λίγο, κόβετε με το σκουπ μπάλες και τις κάνετε σάντουιτς ανά δύο μπισκότα. Πιέζετε να πλατύνουν τα σάντουιτς, τα τυλίγετε σε κομμάτια αλουμινόχαρτου και τα διατηρείτε στην κατάψυξη για να τα σερβίρετε όποτε θέλετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

Share