Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατένιες κρέπες με σάλτσα μαρμελάδας!

Θα την αγαπήσετε!

Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατένιες κρέπες με σάλτσα μαρμελάδας!

Θα γίνει “μάχη” στο τραπέζι για αυτές τις κρέπες, πιστέψτε μας…

Μερίδες: για 6 κρέπες με διάμετρο 22εκ. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Απίθανα τυροψωμάκια με φέτα και γιαούρτι!

Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Σιμόνη Καφίρη
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
Για τις κρέπες
40γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γάλα
2 αβγά
2 κουτ. σούπας κακάο
1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας σκούρο ρούμι ή μπράντι
βούτυρο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
μαρμελάδα φράουλα, κεράσι, εσπεριδοειδών ή μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα

Διαδικασία
Πρώτα ετοιμάζετε τις κρέπες: λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το μισό γάλα σε μπεν μαρί.

Χτυπάτε στο μπλέντερ το αλεύρι με το υπόλοιπο γάλα, το λάδι, το κακάο, τη ζάχαρη και τα αβγά μέχρι να γίνουν ένας λείος χυλός. Προσθέτετε και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε. Βάζετε το χυλό στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.

Ψήνετε τις κρέπες σε αντικολλητικό τηγάνι αλείφοντας κάθε φορά τον πάτο του με λίγο βούτυρο. Αντί να χρησιμοποιήσετε πινέλο –θα καεί–, χρησιμοποιήστε μια κομμένη πατάτα την οποία, αφού καρφώσετε σε πιρούνι, θα βουτάτε στο βούτυρο και στη συνέχεια θα αλείφετε το τηγάνι. Όταν ψήσετε τις κρέπες, τις διπλώνετε μία μία σαν μαντιλάκι και τις μεταφέρετε σε πιάτα.

Δείτε ακόμη: Η συνταγή της ημέρας: Φανταστικό κοτόπουλο λεμονάτο με πράσινες ελιές!

Σε τηγανάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά αραιώνετε τη μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα με λίγο Kirsch ή τη μαρμελάδα εσπεριδοειδών με Grand Marnier ή Cointreau και περιχύνετε τις κρέπες. Τις σερβίρετε συνοδεύοντας με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Πηγή: Olivemagazine.gr/ Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης-Food Styling: Σιμόνη Καφίρη