Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Καλοκαιρινή συνταγή: Παγωτό ξυλάκι με σμέουρα και επικάλυψη λευκής σοκολάτας!

Δροσερό και νόστιμο!

Καλοκαιρινή συνταγή: Παγωτό ξυλάκι με σμέουρα και επικάλυψη λευκής σοκολάτας!
ΓΛΥΚΕΣ 05.07.2018 12:04

Κι ο μήνας είναι Ιούλιος! Το Καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά κι εμείς φτιάχνουμε παγωτό ξυλάκι με σμέουρα και επικάλυψη λευκής σοκολάτας για δροσιστούμε.

To Καλοκαίρι το αγαπάμε γιατί εκτός από τις βουτιές στην παραλία, μπορούμε να απολαμβάνουμε και όσο παγωτό θέλουμε. Οι υψηλές θερμοκρασίες άλλωστε το απαιτούν. διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Η συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμη και εύκολη τυρόπιτα!

Τι θα χρειαστείς για το παγωτό ξυλάκι με σμέουρα;

1 1/2 φλιτζάνια φρέσκα ή κατεψυγμένα σμέουρα
1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
φρέσκια βανίλια
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
λευκή σοκολάτα σε κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα σμέουρα

Πώς θα φτιάξεις το παγωτό ξυλάκι με σμέουρα;

Δείτε ακόμη: Καλοκαιρινή συνταγή: Παγωτό σε σάντουιτς με pretzel

Συνταγή:

Ανακατεύουμε τα σμέουρα, τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά.

Στραγγίζουμε το μείγμα για να φύγουν όσο το δυνατόν οι σπόροι. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε το μείγμα με μία μεμβράνη. Το τοποθετούμε στην ψύξη για 3 με 4 ώρες ή για ένα ολόκληρο βράδυ.

Ρίχνουμε το παγωμένο μείγμα σε καλούπια για παγωτό ξυλάκι και τοποθετούμε και τα ξυλάκια για να είναι σταθερά όταν παγώσει το παγωτό.

Τοποθετούμε τα παγωτά σε μία λαδόκολλα και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη όσο ετοιμάζουμε την επικάλυψη.

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με λίγο βούτυρο ή γάλα σε έναν φούρνο μικροκυμάτων.

Τοποθετούμε στη λιωμένη σοκολάτα λίγα αποξηραμένα σμέουρα. Μεταφέρουμε αυτό το μείγμα σε ένα ψηλό ποτήρι και βυθίζουμε μέσα το παγωτό ξυλάκι.

Τοποθετούμε στη λαδόκολλα ξανά το παγωτό και πασπαλίζουμε από πάνω με λίγα αποξηραμένα σμέουρα και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για μία ή δύο ώρες ακόμη.

Share