Υγιεινά brownies με επικάλυψη χαλβά! Ένα γλυκό - κόλαση...

Από τον Λάμπρο Βακιάρο!

Υγιεινά brownies με επικάλυψη χαλβά! Ένα γλυκό - κόλαση...

Μια συνταγή για να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Πάμε να δούμε παρακάτω τα υλικά:

Υλικά για 1 ταψί 20Χ20

  • 200 γρ. βιολογικό χαλβά με μέλι
  • 1 + 1/2 κούπα κομματάκια μαύρης σοκολάτας
  • 1/4 κούπας + 2 κτσ. ελαιόλαδο
  • 1 αβγό
  • 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κτγ. εσάνς βανίλιας
  • 1/2 κτγ. αλάτι
  • 1/2 κτγ. μπέικιν σόδα
  • 1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 3/4 κούπας βρώμη (αλεσμένη στο μούλτι σαν αλεύρι)

Εκτέλεση

  1. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την 1 κούπα σοκολάτα και στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
  3. Σε ένα αλλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, την βρώμη, την ζάχαρη, το μπείκιν σόδα, το αλάτι, το εσάνς βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά μεχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε το αυγό και την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
  5. Σε ένα ταψί 20 επί 20 εκ. στρώνουμε μία λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε με μία σπάτουλα σε ομοιόμορφο πάχος.
  6. Ψήνουμε για 30 – 32 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 15 λεπτά.

Για την επικάλυψη Χαλβά

  1. Σε ένα «μπεν μαρί» θρυμματίζουμε τον χαλβά. Προσθέτουμε 2 κτσ. βραστό νερό (από το νερό που βράζει στην κατσαρόλα) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει και να γίνει κρέμα. Σε περίπτωση που ο χαλβάς είναι σφιχτος προσθέτουμε επιπλέον 1 κτσ. βραστό νερό.
  2. Απλώνουμε την κρέμα χαλβά ομοιόμορφα πάνω από το brownies.
  3. Τέλος λιώνουμε 2 κτσ. σοκολάτα και με ένα κουτάλι το απλώνουμε στην επιφάνεια του χαλβά δημιουργώντας αφηρημένες γραμμές.