Γλυκό... κόλαση! Τα πανεύκολα τρουφάκια με τρία υλικά

Εύκολα, γρήγορα και νόστιμα!

Γλυκό... κόλαση! Τα πανεύκολα τρουφάκια με τρία υλικά

Απίθανα τρουφάκια από σοκολάτα με απλά μπισκότα βουτύρου, χωρίς ψήσιμο και μόνο με 3 υλικά! Φοβερή συνταγή.

Πρόκειται για ένα γλυκό που θα το απολαύσεις και δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο για το φτιάξεις. Διαβάστε παρακάτω...

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
για 12 περίπου τρουφάκια

20 cookies βουτύρου
100 gr τυρί κρέμα -να το έχετε πρώτα μαλακώσει
2 κούπες μαύρη σοκολάτα λιωμένη

Τρόπος Εκτέλεσης

Τοποθετήστε τα μπισκότα στο μπλέντερ και θρυμματίστε τα ομοιόμορφα. Κρατήστε 2 κ.σ. θρυμματισμένο μπισκότο και βάλτε τα υπόλοιπα σε ένα μπωλ. Εκεί ρίξτε το τυρί κρέμα και αναμείξτε καλά. Φτιάξτε μπαλάκια με τα χέρια σας και βάλτε τα σε ένα δίσκο πάνω σε χαρτί ψησιματος.

Βάλτε τον δίσκο στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βουτήξτε τα σε λιωμένη σοκολάτα και αφήστε να στάξει καλά όσο περισσεύει. Βάλτε τα πάλι στο χαρτί ψησίματος μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα. Για να καλυφθούν ομοιόμορφα με σοκολάτα βουτήξτε τα για δευτερη φορά και αφήστε πάλι να κρυώσουν. Λίγο πριν σκληρύνει τελείως η σοκολάτα ρίξτε από πάνω τα μπισκότα που είχατε φυλάξει και αφήστε να κρυώσουν τελείως για να σερβίρετε.

Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο για μία εβδομάδα.

Υγιεινά brownies με επικάλυψη χαλβά! Ένα γλυκό - κόλαση...

Μια συνταγή για να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Πάμε να δούμε παρακάτω τα υλικά:

Υλικά για 1 ταψί 20Χ20

  • 200 γρ. βιολογικό χαλβά με μέλι
  • 1 + 1/2 κούπα κομματάκια μαύρης σοκολάτας
  • 1/4 κούπας + 2 κτσ. ελαιόλαδο
  • 1 αβγό
  • 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κτγ. εσάνς βανίλιας
  • 1/2 κτγ. αλάτι
  • 1/2 κτγ. μπέικιν σόδα
  • 1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 3/4 κούπας βρώμη (αλεσμένη στο μούλτι σαν αλεύρι)

Εκτέλεση

  1. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την 1 κούπα σοκολάτα και στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
  3. Σε ένα αλλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, την βρώμη, την ζάχαρη, το μπείκιν σόδα, το αλάτι, το εσάνς βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά μεχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε το αυγό και την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
  5. Σε ένα ταψί 20 επί 20 εκ. στρώνουμε μία λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε με μία σπάτουλα σε ομοιόμορφο πάχος.
  6. Ψήνουμε για 30 – 32 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 15 λεπτά.

Για την επικάλυψη Χαλβά

  1. Σε ένα «μπεν μαρί» θρυμματίζουμε τον χαλβά. Προσθέτουμε 2 κτσ. βραστό νερό (από το νερό που βράζει στην κατσαρόλα) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει και να γίνει κρέμα. Σε περίπτωση που ο χαλβάς είναι σφιχτος προσθέτουμε επιπλέον 1 κτσ. βραστό νερό.
  2. Απλώνουμε την κρέμα χαλβά ομοιόμορφα πάνω από το brownies.
  3. Τέλος λιώνουμε 2 κτσ. σοκολάτα και με ένα κουτάλι το απλώνουμε στην επιφάνεια του χαλβά δημιουργώντας αφηρημένες γραμμές.