"Αμαρτωλή" συνταγή για νηστίσιμο κέικ μπανάνα - σοκολάτα!

Από τον Λάμπρο Βακιάρο!

Η πιο αμαρτωλή συνταγή για νηστίσιμο κέικ μπανάνα - σοκολάτα!

Ο Λάμπρος Βακιάρος μας δίνει οδηγίες για να το κάνουμε σωστά! Διαβάστε παρακάτω...

ΥΛΙΚΑ

3 ώριμες μπανάνες (χωρίς τις φλούδες) + 1 μπανάνα
2/3 κούπας ελαφρύ ελαιόλαδο
1/2 κούπα μέλι
2 + 1/3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1/2 κούπα τριμμένα καρύδια
1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μούλτι προσθέτουμε τις 3 μπανάνες, το ελαιόλαδο και το μέλι και πολτοποιούμε πολύ καλά.
Προσέχουμε το μέλι να μην μας κολλήσει στο κάτω μέρος του μούλτι.
Σε ένα μεγάλο μπόλ κοσκινίζουμε (προεραιτικά) το αλεύρι, στη συνέχεια προσθέτουμε το baking powder, τη μαγειρική σόδα, τη κανέλα, το αλάτι και τα τριμμένα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τα υγρά στα στερεά και με μια μαρίζ (πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής) ενσωματώνουμε, εώς ότου έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα (αντί για βούτυρο βάζουμε ελαιόλαδο) και μεταφέρουμε το μείγμα. Αφήνουμε να ‘κάτσει’ για 10 λεπτά.
Κόβουμε την τελευταία μπανάνα κατά μήκος στη μέση και ακουμπάμε ελαφρά το κάθε κομμάτι, με την κομμένη πλευρά να κοιτάει προς τα πάνω.
Ψήνουμε για 55 λεπτά ή έως ότου, αν τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι το κέντρο του κέικ, να μην υπάρχει ζύμη στο μαχαίρι.

Νόστιμο και εύκολο σοκολατένιο γλυκό με 3 μόνο υλικά!

Υλικά

Για το σοκολατένιο γλυκό με 3 υλικά θα χρειαστείτε
200 γρ. ‏σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
400 γρ. ‏φυστικοβούτυρο
100 γρ. ‏λευκή σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

1Απλώνετε πλαστική μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα.
2Λιώνετε σε μπεν μαρί τα 100 γρ. σοκολάτας γάλακτος και προσθέτετε 2 κ.σ. φυστικοβούτυρου. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να είναι ομοιόμορφο.
3Βάζετε το μισό μείγμα στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και το στρώνετε. Αν χρειαστεί σηκώνετε την φόρμα και την χτυπάτε προς τα κάτω για να στρώσει καλύτερα.
4Λιώνετε σε μπεν μαρί τα 100 γρ. λευκής σοκολάτας και αυτή τη φορά προσθέτετε 4 κ.σ. φυστικοβούτυρου. Ανακατεύετε μέχρι να έχετε λείο μείγμα.
5Βάζετε όλο το μείγμα στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και το στρώνετε. Αν χρειαστεί σηκώνετε την φόρμα και την χτυπάτε προς τα κάτω για να στρώσει καλύτερα.
6Απλώνετε τα υπόλοιπα 100 γρ. της σοκολάτας γάλακτος από πάνω και αφού λειάνετε την επιφάνεια του γλυκού το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.