Σοκολατένιο κέικ-κόλαση χωρίς ενοχές! Το πιο υγιεινό που έχετε φάει ποτέ!

Για να μην σκέφτεστε τις θερμίδες!

Σοκολατένιο κέικ-κόλαση χωρίς ενοχές! Το πιο υγιεινό που έχετε φάει ποτέ!

Το υγιεινό σοκολατένιο κέικ κούπας που μπορείτε να το απολαύσετε χωρίς ενοχές για την διατροφή σας!

Όλη η συνταγή και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε!

Για το υγιεινό σοκολατένιο κέικ κούπας θα χρειαστείτε:

1 ‏ώριμη μπανάνα
2 κ.σ. ‏λιωμένο φυστικοβούτυρο( ή αμυγδαλοβούτυρο)
2 κ.σ. ‏κακάο σε σκόνη
2-3 κ.σ. ‏σοκολάτα σε σταγόνες

Εκτέλεση

Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος κ το αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μπλέντερ ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός απο τις σταγόνες σοκολάτας και αναδεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.

Προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και αφήνετε στην άκρη.

Μαγειρεύετε στα μικροκύμματα για 1 λεπτό. Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμμάτων ψήνετε για 10-12 λεπτά στους 180° C ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντυγλυφίδα όταν τη βάζετε στο κέντρο του κέικ. Δείτε και το γρήγορο cheesecake της Σταματίνας Τσιμτσιλή!

Σκέτος «πειρασμός»: Σοκολατένια λάβα με snickers!

Αγαπημένο γλυκό πανεύκολο στην εκτέλεση του το οποίο με την προσθήκη της σοκολάτας snickers απογειώνεται! Η απόλυτη συνταγή για λάβα σοκολάτας!

Για τις λάβες σοκολάτας θα χρειαστείτε...

2 κ.σ. ‏αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. ‏κακάο
1/2 κ.γ. ‏baking powder
1 πρέζα ‏αλάτι
2 ‏αυγά μεγάλα
1/3 του φλ. ‏ζάχαρη
1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
4 κ.σ. ‏βουτυρο ανάλατο σε κομμάτια
8 ‏mini sneakers παγωμένα
‏σαντιγί για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C και αλείφετε με λάδι μια φόρμα για μάφινς.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε με σύρμα το αλεύρι, το κακάο , το baking powder και το αλάτι.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε με το ηλεκτρικό μίξερ ανακατεύετε τα αυγά, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.

Χτυπάτε στην υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο, λευκό και να τριπλασιαστεί σε μέγεθος για 5 λεπτά.
Τοποθετείτε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε πυρίμαχο μπολ και τα λιώνετε ή στα μικροκύμματα ή σε μπεν μαρί.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια το προσθέτετε στο μείγμα με τα αυγά.

Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ανακατεύετε τα μείγμα. Τέλος προσθέτετε το μείγμα του αλευριού και συνεχίζετε να ανακατεύετε τα μείγματα μέχρι να ενωθούν.

Μοιράζετε το μείγμα στις φόρμες μέχρι περίπου τη μέση. Τοποθετείστε ένα snickers στο κέντρο κάθε σουφλέ και ψήνετε για 6 λεπτά.

Μεταφέρετε το ταψί σε σχάρα , αφήστε τα για 1-2 λεπτά , τοποθετείστε ένα επίπεδο ταψί από πάνω και αναποδογυρίστε τα ώστε να ξεφορμαριστούν. Μεταφέρετε τα σουφλέ με τη βοήθεια μιας σπάτουλας , γαρνίρετε με σαντιγί και ψιλοκομμένη σοκολάτα σνίκερς.

Χωρίς τύψεις! Healthy Brownies με επικάλυψη χαλβά!

Η απόλυτη συνταγή για brownies έρχεται από τον Λάμπρο Βακιάρο!

Αυτή είναι η συνταγή και η εκτέλεση.

Υλικά για 1 ταψί 20Χ20

200 γρ. βιολογικό χαλβά με μέλι
1 + 1/2 κούπα κομματάκια μαύρης σοκολάτας
1/4 κούπας + 2 κτσ. ελαιόλαδο
1 αβγό
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
1 κτγ. εσάνς βανίλιας
1/2 κτγ. αλάτι
1/2 κτγ. μπέικιν σόδα
1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
3/4 κούπας βρώμη (αλεσμένη στο μούλτι σαν αλεύρι)

undefined

Εκτέλεση

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την 1 κούπα σοκολάτα και στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
Σε ένα αλλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, την βρώμη, την ζάχαρη, το μπείκιν σόδα, το αλάτι, το εσάνς βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά μεχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε το αυγό και την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψί 20 επί 20 εκ. στρώνουμε μία λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε με μία σπάτουλα σε ομοιόμορφο πάχος.
Ψήνουμε για 30 – 32 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 15 λεπτά.

Για την επικάλυψη Χαλβά

Σε ένα «μπεν μαρί» θρυμματίζουμε τον χαλβά. Προσθέτουμε 2 κτσ. βραστό νερό (από το νερό που βράζει στην κατσαρόλα) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει και να γίνει κρέμα. Σε περίπτωση που ο χαλβάς είναι σφιχτος προσθέτουμε επιπλέον 1 κτσ. βραστό νερό.
Απλώνουμε την κρέμα χαλβά ομοιόμορφα πάνω από το brownies.
Τέλος λιώνουμε 2 κτσ. σοκολάτα και με ένα κουτάλι το απλώνουμε στην επιφάνεια του χαλβά δημιουργώντας αφηρημένες γραμμές.