Η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή! Κορμός από παγωτό με σοκολάτα και βατόμουρα!

Γρήγορα και εύκολα!

Η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή! Κορμός από παγωτό με σοκολάτα και βατόμουρα!

Βρήκαμε την απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή κορμού με παγωτό,σοκολάτα και βατόμουρα, που θα σε ξετρελάνει!

Υλικά
1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια
600ml γάλα
1 φάκελο Κουβερτούρα σε Σταγόνες
1 κεσεδάκι βατόμουρα
150γρ. ψίχα από φιστίκια Αιγίνης, καβουρντισμένα
Σιρόπι Βύσσινο

Διαδικασία
Ετοιμάζετε το Παγωτό Βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του.

Ενσωματώνετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες, περίπου τα μισά βατόμουρα και τα μισά φιστίκια.

Ντύνετε με μεμβράνη μια στενόμακρη φόρμα για κέικ. Αδειάζετε μέσα το μίγμα του παγωτού και το τοποθετείτε στην κατάψυξη να παγώσει.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, αναποδογυρίζετε σε πιατέλα, αφαιρείτε την μεμβράνη διακοσμείτε τον κορμό με τα υπόλοιπα βατόμουρα, τα φιστίκια και μπόλικο Σιρόπι Βύσσινο.

Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Σου δίνουμε 5 συνταγές για light και δροσιστικές γρανίτες!

Με λίγες θερμίδες και γρήγορες διαδικασίες

Σου αρέσουν οι γρανίτες, αλλά προσέχεις και τις θερμίδες που καταναλώνεις αφού ήρθε καλοκαίρι. Γι' αυτό σου δίνουμε 5 light και δροσιστικές συνταγές για απολαυστικές γρανίτες.

Έχουν λίγες θερμίδες και τις φτιάχνεις πανεύκολα!

Με φρέσκα υλικά και λιγότερη ζάχαρη από τις έτοιμες γρανίτες που θα αγοράσεις, αυτές οι συνταγές για γρανίτες θα σου δώσουν μια υγιεινή εναλλακτική των δροσερών, καλοκαιρινών γλυκών.

Δες τις συνταγές:

Με βατόμουρα και μύρτιλλα
Τα σκούρα μούρα σε αυτή τη γρανίτα περιέχουν τη χρωστική ουσία ανθοκυανίνη, που οι έρευνες έχουν δείξει ότι έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες κατά του καρκίνου.

Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι φρέσκα βατόμουρα
1 1/2 φλιτζάνι φρέσκα μύρτιλλα
1 φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι
1 φλιτζάνι χυμό μύρτιλλου
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Ανακάτεψε 3/4 της κούπας βατόμουρα και 3/4 του φλιτζανιού μύρτιλλα με το γιαούρτι, το χυμό από μύρτιλλα, το μέλι και το χυμό λεμονιού σε μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, Ανακάτεψε μέσα και τα υπόλοιπα φρούτα. Γέμισε τα καλούπια με το μείγμα και πρόσθεσε τα ξυλάκια. Κατάψυξέ τα για 6 ώρες.

Θρεπτική αξία: 38 θερμίδες, 0,3 γραμμ. λιπαρά (0,2 κορεσμένα), 8,2 γραμμ. υδατάνθρακες, 1,1 γραμμ. φυτικές ίνες, 1,1 γραμμ. πρωτεΐνη

ΠΗΓΗ olivemagazine.gr