Μάθε και εσύ πως να φτιάχνεις την πιο δροσερή τούρτα, για φέτος το καλοκαίρι!

Είναι εύκολη και πεντανόστιμη!

Μάθε και εσύ πως να φτιάχνεις την πιο δροσερή τούρτα, για φέτος το καλοκαίρι!

Είναι εύκολη και πεντανόστιμη, για φέτος το καλοκαίρι! Μάθε και εσύ πως να φτιάχνεις την πιο δροσερή τούρτα!

Υλικά
Για το παγωτό
½ φλιτζάνι γάλα καρύδας
½ φλιτζάνι γάλα φρέσκο
½ φλιτζάνι ζάχαρη + ½ φλιτζάνι επιπλέον για τις φράουλες
2 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
4 κρόκους αβγών
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος παχύρρευστη
1 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
500γρ. φράουλες
Για τη βάση
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κουτ. γλυκού σόδα
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1¼ φλιτζανιού ζάχαρη
¾ φλιτζανιού βούτυρο ή βούτυρο καρύδας
2 μεγάλα αβγά
1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
100γρ. σταγόνες σοκολάτας
4 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο για το στήσιμο
Για το σερβίρισμα
ολόκληρες φράουλες
κορυφές και φύλλα δυόσμου
καρύδα τριμμένη

Διαδικασία
Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175oC. Χτυπάτε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αβγά ένα ένα και, μόλις ενωθούν με τα υπόλοιπο μίγμα, ρίχνετε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύετε, αδειάζετε το μίγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το απλώνετε ομοιόμορφα. Ψήνετε στο φούρνο για 11 λεπτά περίπου, μέχρι οι άκρες να πάρουν χρώμα. Αφήνετε να κρυώσει το μπισκότο πολύ καλά.

Στη συνέχεια το περνάτε στο μπλέντερ και το πολτοποιείτε, όχι να γίνει σκόνη, και το αδειάζετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε και απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και στρωμένο με λαδόκολλα, με διάμετρο 24εκ., και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.

Για το παγωτό: Καθαρίζετε τις φράουλες, τις κόβετε στη μέση ή στα τέσσερα και τις βάζετε σε ένα μπολ με το μισό φλιτζάνι από τη ζάχαρη. Τις αφήνετε για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα καρύδας, το φρέσκο γάλα, τη βανίλια και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν.

Χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και, μόλις ζεσταθεί το μίγμα στην κατσαρόλα, ρίχνετε κουταλιές μέσα στο μπολ με τους κρόκους, μέχρι να πάρουν θερμοκρασία και να παστεριωθούν. Αδειάζετε όλο το μίγμα μέσα στην κατσαρόλα και αφήνετε να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα.

Αδειάζετε την κρέμα αμέσως σε νέα μπολ και αυτό το μπολ το βάζετε σε ένα μεγαλύτερο γεμισμένο με πάγο (κρύο μπεν μαρί).

Μόλις κρυώσει η κρέμα ρίχνετε την κρέμα σε παχύρρευστη μορφή, τις φράουλες χωρίς το ζουμί τους, την καρύδα, και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις. Αδειάζετε το μίγμα πάνω στην παγωμένη βάση και το απλώνετε ομοιόμορφα. Βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη για 8 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να παγώσει.

Διακοσμείτε με τις ολόκληρες φράουλες, φύλλα δυόσμου, πασπαλίζετε λίγη καρύδα τριμμένη και σερβίρετε.

Tips
Μπορείτε τις φράουλες να τις φτιάξετε πριν τη βάση για να κερδίσετε χρόνο.

Όταν φτιάχνετε τέτοιες κρέμες με βάση το αβγό καλό είναι η θερμοκρασία να είναι πάντα μέτρια προς χαμηλό, για να μπορείτε να ελέγχετε την κρέμα να μην κολλήσει και ψηθεί το αβγό.

Η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή! Κορμός από παγωτό με σοκολάτα και βατόμουρα!

Βρήκαμε την απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή κορμού με παγωτό,σοκολάτα και βατόμουρα, που θα σε ξετρελάνει!

Υλικά
1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια
600ml γάλα
1 φάκελο Κουβερτούρα σε Σταγόνες
1 κεσεδάκι βατόμουρα
150γρ. ψίχα από φιστίκια Αιγίνης, καβουρντισμένα
Σιρόπι Βύσσινο

Διαδικασία
Ετοιμάζετε το Παγωτό Βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του.

Ενσωματώνετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες, περίπου τα μισά βατόμουρα και τα μισά φιστίκια.

Ντύνετε με μεμβράνη μια στενόμακρη φόρμα για κέικ. Αδειάζετε μέσα το μίγμα του παγωτού και το τοποθετείτε στην κατάψυξη να παγώσει.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, αναποδογυρίζετε σε πιατέλα, αφαιρείτε την μεμβράνη διακοσμείτε τον κορμό με τα υπόλοιπα βατόμουρα, τα φιστίκια και μπόλικο Σιρόπι Βύσσινο.

Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Σου δίνουμε 5 συνταγές για light και δροσιστικές γρανίτες!
Με λίγες θερμίδες και γρήγορες διαδικασίες

Σου αρέσουν οι γρανίτες, αλλά προσέχεις και τις θερμίδες που καταναλώνεις αφού ήρθε καλοκαίρι. Γι' αυτό σου δίνουμε 5 light και δροσιστικές συνταγές για απολαυστικές γρανίτες.

Έχουν λίγες θερμίδες και τις φτιάχνεις πανεύκολα!

Με φρέσκα υλικά και λιγότερη ζάχαρη από τις έτοιμες γρανίτες που θα αγοράσεις, αυτές οι συνταγές για γρανίτες θα σου δώσουν μια υγιεινή εναλλακτική των δροσερών, καλοκαιρινών γλυκών.

Δες τις συνταγές:

Με βατόμουρα και μύρτιλλα
Τα σκούρα μούρα σε αυτή τη γρανίτα περιέχουν τη χρωστική ουσία ανθοκυανίνη, που οι έρευνες έχουν δείξει ότι έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες κατά του καρκίνου.

Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι φρέσκα βατόμουρα
1 1/2 φλιτζάνι φρέσκα μύρτιλλα
1 φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι
1 φλιτζάνι χυμό μύρτιλλου
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Ανακάτεψε 3/4 της κούπας βατόμουρα και 3/4 του φλιτζανιού μύρτιλλα με το γιαούρτι, το χυμό από μύρτιλλα, το μέλι και το χυμό λεμονιού σε μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, Ανακάτεψε μέσα και τα υπόλοιπα φρούτα. Γέμισε τα καλούπια με το μείγμα και πρόσθεσε τα ξυλάκια. Κατάψυξέ τα για 6 ώρες.

Θρεπτική αξία: 38 θερμίδες, 0,3 γραμμ. λιπαρά (0,2 κορεσμένα), 8,2 γραμμ. υδατάνθρακες, 1,1 γραμμ. φυτικές ίνες, 1,1 γραμμ. πρωτεΐνη

ΠΗΓΗ olivemagazine.gr