Φτιάξε γρήγορα και εύκολα μπαμπάδες με ρούμι και μέλι!

Δεν μπορείς να αντισταθείς!

Φτιάξε γρήγορα και εύκολα μπαμπάδες με ρούμι και μέλι!

Φτιάξε γρήγορα και εύκολα μπαμπάδες με ρούμι και μέλι με την συνταγή που σας δίνουμε!

Μην περιμένεις άλλο, βουρ στην κουζίνα και ξεκινάμε για το υπέρτατο γλυκό που δε θα μπορέσει να αντισταθεί κανείς! Αυτό είναι το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και γκοφρέτα! Δες πώς θα το φτιάξεις!

Υλικά

115γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
75γρ. σταφίδα κορινθιακή
60ml μαύρο ρούμι
2 κουτ. σούπας νερό
225γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 πρέζα αλάτι
4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
4 κουτ. σούπας γάλα
1 κουτ. σούπας μέλι

Για το σιρόπι

2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
ξύσμα (με το ειδικό εργαλείο) από 1 λεμόνι + 1 πορτοκάλι
3 κουτ. σούπας μέλι
4-6 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι

Για το σερβίρισμα

200γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
κόκκινα φρούτα της επιλογής σας

Διαδικασία

Βουτυρώνετε τις δώδεκα υποδοχές ενός ταψιού ειδικού για μάφιν (ή μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση).

Βάζετε τις σταφίδες σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το νερό και το ρούμι πάνω σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Κοσκινίζετε το αλεύρι μέσα σε ένα μπολ και το ανακατεύετε με τη μαγιά και το αλάτι. Χτυπάτε σε ξεχωριστό μπολ τα αβγά με το γάλα και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σταδιακά ενσωματώνετε το μίγμα των αβγών και το βούτυρο στο μίγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ανακατεύετε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρετε μια ζύμη απαλή και γυαλιστερή.

Στραγγίζετε τις σταφίδες και κρατάτε το ρούμι στην άκρη. Ενσωματώνετε τις σταφίδες στη ζύμη και τη μοιράζετε ομοιόμορφα στις δώδεκα βουτυρωμένες υποδοχές για μάφιν (ή την αδειάζετε σε βουτυρωμένη φόρμα). Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Πρέπει να φτάσει μέχρι το χείλος των υποδοχών.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C και ψήνετε τους μπαμπάδες για 30 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν. Ο μεγάλος μπαμπάς θέλει περισσότερο χρόνο.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει βράση. Ρίχνετε τα ξύσματα και βράζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε τότε το ρούμι που κρατήσατε από τις σταφίδες, το μέλι και το επιπλέον ρούμι. Ανακατεύετε λίγο και τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

Ξεφουρνίζετε τους μπαμπάδες και αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Τους περιχύνετε κουταλιά κουταλιά με το μισό σιρόπι μέσα στις υποδοχές (ή στη φόρμα) και περιμένετε να το απορροφήσουν.

Τότε τους ξεφορμάρετε και τους αναποδογυρίζετε. Ρίχνετε κουταλιά κουταλιά το υπόλοιπο σιρόπι κρατώντας και λίγο στην άκρη.

Προσεκτικά τους γυρίζετε από την καλή και αφήνετε να κρυώσουν πριν τους καλύψετε με μεμβράνη πλαστική και τους βάλετε στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τους σερβίρετε. Σερβίρετε τους μπαμπάδες περιχύνοντας με λίγο επιπλέον σιρόπι και μια δυο κουταλιές της σούπας χτυπημένη σαντιγί και κόκκινα φρούτα της επιλογής σας.

Πηγή: athensmagazine.gr

Σκέτος «πειρασμός»: Σοκολατένια λάβα με snickers!

Αγαπημένο γλυκό πανεύκολο στην εκτέλεση του το οποίο με την προσθήκη της σοκολάτας snickers απογειώνεται! Η απόλυτη συνταγή για λάβα σοκολάτας!

Για τις λάβες σοκολάτας θα χρειαστείτε...

2 κ.σ. ‏αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. ‏κακάο
1/2 κ.γ. ‏baking powder
1 πρέζα ‏αλάτι
2 ‏αυγά μεγάλα
1/3 του φλ. ‏ζάχαρη
1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
4 κ.σ. ‏βουτυρο ανάλατο σε κομμάτια
8 ‏mini sneakers παγωμένα
‏σαντιγί για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C και αλείφετε με λάδι μια φόρμα για μάφινς.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε με σύρμα το αλεύρι, το κακάο , το baking powder και το αλάτι.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε με το ηλεκτρικό μίξερ ανακατεύετε τα αυγά, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.

Χτυπάτε στην υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο, λευκό και να τριπλασιαστεί σε μέγεθος για 5 λεπτά.
Τοποθετείτε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε πυρίμαχο μπολ και τα λιώνετε ή στα μικροκύμματα ή σε μπεν μαρί.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια το προσθέτετε στο μείγμα με τα αυγά.

Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ανακατεύετε τα μείγμα. Τέλος προσθέτετε το μείγμα του αλευριού και συνεχίζετε να ανακατεύετε τα μείγματα μέχρι να ενωθούν.

Μοιράζετε το μείγμα στις φόρμες μέχρι περίπου τη μέση. Τοποθετείστε ένα snickers στο κέντρο κάθε σουφλέ και ψήνετε για 6 λεπτά.

Μεταφέρετε το ταψί σε σχάρα , αφήστε τα για 1-2 λεπτά , τοποθετείστε ένα επίπεδο ταψί από πάνω και αναποδογυρίστε τα ώστε να ξεφορμαριστούν. Μεταφέρετε τα σουφλέ με τη βοήθεια μιας σπάτουλας , γαρνίρετε με σαντιγί και ψιλοκομμένη σοκολάτα σνίκερς.