Φτιάξτε σοκολατόπιτα με με καρύδια και επικάλυψη σάλτσας σοκολάτας!

Σκέτος πειρασμός!

Φτιάξτε σοκολατόπιτα με με καρύδια και επικάλυψη σάλτσας σοκολάτας!

Φτιάξτε την πιο τέλεια συνταγή γλυκού! Σοκολατόπιτα με με καρύδια και επικάλυψη σάλτσας σοκολάτας!

Ζουμερή και απίστευτα λαχταριστή σοκολατόπιτα με καρύδια, που σερβίρετε με σάλτσα σοκολάτας και αν θέλετε με μία μπάλα παγωτό.

Σκέτος «πειρασμός»: Σοκολατένια λάβα με snickers!

Υλικά
400γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
200γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
6 αβγά
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
¾ φλιτζανιού αλεύρι
1½ φλιτζάνι καρύδια

Για την επικάλυψη
200ml κρέμα γάλακτος
200γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
1 κουτ. γλυκού μέλι
2 κουτ. σούπας ουίσκι ή άλλο ποτό της επιλογής σας

Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει κι αυτό μαζί με τη σοκολάτα.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα ενώνετε στο μίγμα της σοκολάτας. Προσθέτετε στο μίγμα και το αλεύρι ρίχνοντάς το από ένα σουρωτήρι και ανακατεύοντας με σπάτουλα. Τέλος ανακατεύετε μέσα το ένα φλιτζάνι από τα καρύδια.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 25x35εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα που ετοιμάσατε. Ψήνετε τη σοκολατόπιτα στο φούρνο για 20 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει.

Ετοιμάζετε την επικάλυψη: Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ. Ρίχνετε την καυτή κρέμα πάνω από τη σοκολάτα και μετά από λίγο ανακατεύετε με σπάτουλα. Τέλος, ενσωματώνετε το μέλι και το ουίσκι. Αδειάζετε το μίγμα πάνω από τη σοκολατόπιτα και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη καρυδόψιχα.

Κόβετε και σερβίρετε το γλυκό αφού κρυώσει. Αν θέλετε, συνοδεύετε το κάθε κομμάτι με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Πηγή: olivemagazine.gr

Σοκολατένιο κέικ-κόλαση χωρίς ενοχές! Το πιο υγιεινό που έχετε φάει ποτέ!

Το υγιεινό σοκολατένιο κέικ κούπας που μπορείτε να το απολαύσετε χωρίς ενοχές για την διατροφή σας!

Όλη η συνταγή και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε!

Για το υγιεινό σοκολατένιο κέικ κούπας θα χρειαστείτε:

1 ‏ώριμη μπανάνα
2 κ.σ. ‏λιωμένο φυστικοβούτυρο( ή αμυγδαλοβούτυρο)
2 κ.σ. ‏κακάο σε σκόνη
2-3 κ.σ. ‏σοκολάτα σε σταγόνες

Εκτέλεση

Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος κ το αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μπλέντερ ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός απο τις σταγόνες σοκολάτας και αναδεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.

Προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και αφήνετε στην άκρη.

Μαγειρεύετε στα μικροκύμματα για 1 λεπτό. Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμμάτων ψήνετε για 10-12 λεπτά στους 180° C ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντυγλυφίδα όταν τη βάζετε στο κέντρο του κέικ.