Μουχαλεμπία με ροδόνερο: Μια ελαφριά και δροσερή κρέμα από την Περσία!

Θα σημαδέψει για πάντα την στοματική σου κοιλότητα! 

Μουχαλεμπία με ροδόνερο: Μια ελαφριά και δροσερή κρέμα από την Περσία!

Ο καιρός είναι πλέον πολύ ζεστός! Τι καλύτερο λοιπόν από μία ελαφριά και δροσερή συνταγή! Η μουχαλεμπία με ροδόνερο είναι μια κρέμα από την Περσία που θα σημαδέψει για πάντα την στοματική σου κοιλότητα!

Η μουχαλεμπία, λοιπόν, ή μουχαλεμπί, είναι μια πουτίγκα γάλακτος, σαν κρέμα, που προέρχεται από την Περσία και είναι διαδεδομένη σε όλη την Μέση Ανατολή. Μπισκοτογλυκό ψυγείου με ανάλαφρη κρέμα και γλάσο σοκολάτας!

Τα βασικά συστατικά της είναι το ρύζι, η ζάχαρη, το ριζάλευρο και το γάλα.

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μερίδες: 6

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο φρέσκο γάλα
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
λίγες σταγόνες ροδόνερο
ανάμεικτα φρέσκα φρούτα, ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα
φιστίκια Αιγίνης, ολόκληρα για το γαρνίρισμα
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το κρύο γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.

Ανακατεύουµε καλά με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.

Στη συνέχεια, βάζουµε την κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας και αφήνουµε το µείγµα να δέσει και να πήξει, για 8-10 λεπτά.

Ραντίζουµε ένα µακρόστενο ταψάκι με λίγες σταγόνες ροδόνερο. Αδειάζουµε την ελαφριά κρέµα και την αφήνουµε να κρυώσει καλά.

Αφού κρυώσει τη βάζουµε στο ψυγείο για να παγώσει.

Για να σερβίρουμε, βγάζουµε ένα τετράγωνο κοµµάτι σε ένα πιάτο, το ραντίζουµε με ροδόνερο, προσθέτουµε τα ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουµε με ζάχαρη αλλά με και τα φιστίκια Αιγίνης.

Δροσερό, γευστικό αλλά και ελαφρύ! Τέλειο για το καλοκαίρι!

Καλή απόλαυση!

Πηγή: Bovary.gr

Ιαπωνικό cheesecake: Ελαφρύ γλυκό και φτιάχνεται με 3 υλικά μόνο!

Το Ιαπωνικό cheesecake έκανε την εμφάνιση του στο διαδίκτυο και σάρωσε! Είναι ελαφρύ γλυκό και φτιάχνεται με 3 υλικά μόνο!

Το βίντεο που δείχνει τα βήματα (δεν είναι και πολλά) της συνταγής έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 11 εκατ. άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους έφτιαξαν τη συνταγή γράφοντας αργότερα διθυραμβικές κριτικές στα σχόλια.

Το cheesecake σουφλέ, φουσκώνει υπέροχα, είναι αφράτο, έχει υπέροχο χρώμα και απίθανη γεύση. Η βελούδινη υφή του λιώνει στο στόμα, ενώ κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα κομμάτι.

Το πιο ωραίο είναι ότι το γλυκάκι δεν περιέχει αλεύρι, βούτυρο ή ζάχαρη. Παίρνει όλη τη γλύκα του από τη λευκή σοκολάτα και φουσκώνει φανταστικά με τα ασπράδια των αυγών.

Γίνεται στο τσακ μπαμ και καταναλώνεται ακόμα πιο γρήγορα.

Τα υλικά του μόλις τρία:

120 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
3 κρόκοι αυγών
120 γραμμάρια τυρί κρέμα

Η εκτέλεσή του πάναπλη:

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Διαχωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μια υπέροχη μαρέγκα. Ρίχνουμε το τυρί-κρέμα στην λευκή σοκολάτα που έχει λιώσει και κατόπιν προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών. Ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια παίρνουμε το 1/3 της μαρέγκας και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το επόμενο 1/3 και ανακατεύουμε πάλι απαλά με μια μαρίζ. Ολοκληρώνουμε ρίχνοντας στο μείγμα το τελευταίο 1/3 της μαρέγκας.

Βάλτε ελαιόλαδο σε χαρτί ψησίματος (φτιάξτε μόνες σας τη βάση και τα πλαϊνά) και τοποθετήστε το μέσα σε ένα μπολ. Βάλτε το μπολ σε ένα ταψάκι με νερό και βάλτε το στο φούρνο, στους 170 βαθμούς. Ψήστε το για 15 λεπτά και σβήστε τον φούρνο. Αφήστε το όμως μέσα σε αυτόν για ακόμη 15 λεπτά.