Κέικ σοκολάτας να ρέει για τις τεμπέλες! Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα...

Συνταγή κόλαση με ελάχιστα υλικά!

Κέικ σοκολάτας να ρέει για τις τεμπέλες! Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα...

Κέικ σοκολάτας να ρέει για τις τεμπέλες! Η συνταγή που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα...

Είσαι τεμπέλα (ή τεμπέλης) που δεν μπορείς χωρίς τη δόση σου …σε σοκολάτα; Όταν το ζαχαροπλαστείο είναι κλειστό ή μακριά, όταν δεν υπάρχει τίποτα φαγώσιμο στο σπίτι και θες κάτι κατιτίς …αυτό το κέικ που είναι έτοιμο ακριβώς σε 1 λεπτό και είναι η σωτηρία σου αν έχεις φούρνο μικροκυμάτων.

Πάρε την κούπα σου και ετοιμάσου.

Υλικά (για 1 μεγάλη κούπα)

Αφράτο σοκολατοκέικ που λιώνει στο στόμα!


4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή αλεύρι απλό με 1/2 κουτ. γλυκού baking powder)

2 κουτ. σούπας σκόνη κακάο

2 κουτ. σούπας ζάχαρη (αν το θέλετε πιο γλυκό βάλτε 3)

5 κουτ. σούπας γάλα

2 κουτ. σούπας λάδι (ό,τι έχετε ή αν θέλετε λιωμένο βούτυρο)

1 κουτ. σούπας μερέντα


Εκτέλεση


Μέσα στην μεγαλύτερή σας κούπα, ρίχνετε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και τα ανακατατεύετε. Ρίχνετε μετά το γάλα και το λάδι και ανακατατεύετε γρήγορα με ένα κουταλάκι ώστε να μην έχει σβόλους.

Ρίξτε τη μερέντα στη μέση και μην ανακατέψετε.

Βάζετε την κούπα στο φούρνο μικροκυμάτων για 70 δευτερόλεπτα και έτοιμο!


Προσοχή!


Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να αλλάζει από φούρνο σε φούρνο. Το κέικ ήταν έτοιμο σε 70” σε φούρνο μικροκυμάτων με ισχύ 950W.

Αν ο φούρνος σας έχει λιγότερη ισχύ, μπορεί να χρειαστούν 90”. Θα δείτε ότι περίπου στο 1 λεπτό το κέικ θα αρχίσει να φουσκώνει.

Μην το ψήσετε πάνω από 2 λεπτά. Συνήθως στα 90 δευτερόλεπτα είναι έτοιμα στους περισσότερους φούρνους.

Κέικ σοκολάτα με φουντούκια & γλάσο σοκολάτας

Αφράτο και σοκολατένιο, «λουσμένο» με επίσης σοκολατένια σάλτσα, αυτό το κέικ θα κάνει πολύ χαρούμενους τους αμετανόητους εραστές της διάσημης ντίβας.

Υλικά

Για το κέικ
380γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300γρ. αλεύρι μαλακό
6 αβγά μέτρια
110γρ. βούτυρο αγελαδινό
165ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. γλυκού αλάτι

45γρ. κακάο
30ml ηλιέλαιο
120γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα

Για το γλάσο σοκολάτας

250ml κρέμα γάλακτος 35%
250γρ. κουβερτούρα
1 κουτ. σούπας κοφτή μέλι

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βάζετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το λιώνετε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κακάο και το ηλιέλαιο και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα άλλο σκεύος βάζετε τη ζάχαρη με τα αβγά και τα ανακατεύετε με σύρμα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος, προσθέτετε το μίγμα του κακάο και τα χοντροσπασμένα φουντούκια και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.