Φάε χωρίς τύψεις! Brownies με 37 θερμίδες! Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Για εσάς που κάνετε διατροφή κι όμως δε μπορείτε να ζήσετε χωρίς σοκολάτα!

Φάε χωρίς τύψεις! Brownies με 37 θερμίδες! Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Φάε χωρίς τύψεις αυτό το brownies με μόνο 37 θερμίδες!

Ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας και ας παραδεχτούμε πως συνήθως τα γλυκά διαίτης είναι απαίσια στη γεύση και τελικά δεν είναι διαίτης, γιατί φυσικά αν κάτι έχει λιγότερες θερμίδες από τη γνήσια εκδοχή του δεν σημαίνει πως τελικά δεν θα επιβαρύνει τη διατροφή σου αν προσπαθείς να χάσεις κιλά.

Επομένως την επόμενη φορά που θα ακούσεις κάποιον να αναφέρει τις λέξεις "γαλακτομπούρεκο light" με stevia αντί για ζάχαρη και γάλα χαμηλών λιπαρών, απλώς χαμογέλασε και χαιρέτα. Αν είναι να φας γαλακτομπούρεκο, φάτο με την κλασσική συνταγή των προγόνων σου και απόλαυσέ το μέχρι την τελευταία σιροπιαστή σταγόνα!

Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικοί από εμάς που θέλουν να χάσουν τέσσερα κιλά εδώ και πέντε μήνες αλλά η ζυγαριά δεν τους κάνει τη χάρη (σε κανέναν δεν χαρίζεται η κακίστρω) και έχουν βαρεθεί κάθε μέρα να πίνουν το πρωινό τους σε μορφή smoothie, παρόλο που όπως έχουμε πει και αυτά βοηθούν.

Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες: Σοκολατόπιτα χωρίς βούτυρο και αυγά!

Σε μία στιγμή απόγνωσης λοιπόν, τα συγκεκριμένα άτομα με τα τέσσερα κιλά να περισσεύουν (δεν θα αποκαλύψουμε την ταυτότητά τους για να τους προστατέψουμε από περαιτέρω ντροπή), ξεκίνησαν να αναζητούν συνταγές γλυκών με κάτω από 100 θερμίδες στο διαδίκτυο, το οποίο για όλα έχει να σου δώσει ένα αποτέλεσμα. Μετά από ορισμένες καταστροφικές προσπάθειες στην κουζίνα που οδήγησαν σε muffins με γεύση ελιάς και μορφή πλαστελίνης ενώ η συνταγή έλεγε βανίλια, και στα πρόθυρα της παραίτησης, βρέθηκαν μπροστά σε brownies που ισχυρίζονται πως είναι νόστιμα και έχουν μόνο 37 θερμίδες ανά κομμάτι. Και είναι αλήθεια!

*Μπορείς να προσθέσεις και 1/4 της κούπας κομματάκια σοκολάτας και τότε τα brownies σου θα φτάσουν τις 65 θερμίδες ανά κομμάτι, που εξακολουθεί να μην είναι καθόλου κακό.**Η τελική γεύση θα είναι άκρως σοκολατένια με κυρίαρχο στοιχείο το κακάο. Αν θα ήθελες κάτι πιο γλυκό, πρόσθεσε λίγη ακόμα stevia ή μέλι.

3/4 κούπας γιαούρτι με 0% λιπαρά
1/4 κούπας γάλα αμυγδάλου
1/2 κούπα κακάο
1/2 κούπα βρώμη ή Quaker
3/4 κούπας stevia ή άλλο υποκατάστατο ζάχαρης
1 αβγό
1 κουταλιά του γλυκού baking powder
λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να έχει απαλή υφή (για ένα περίπου λεπτό). Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και τοποθετούμε μέσα το μείγμα. Το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 15 λεπτά και στην συνέχεια περιμένουμε να κρυώσει τελείως για να το κόψουμε σε 9 ίσα κομμάτια.

Θες να αδυνατίσεις; Αυτό είναι το γλυκό που θα σε βοηθήσει!

Θες να αδυνατίσεις; Αυτό είναι το γλυκό που θα σε βοηθήσει!

Τις περισσότερες φορές, παίρνουμε κιλά όχι επειδή τρώμε πολύ φαγητό αλλά επειδή τρώμε γλυκά. Είναι η αδυναμία μας και δε μπορούμε να τους αντισταθούμε. Ουσιαστικά δε μπορούμε να υπερνικήσουμε αυτή την τεράστια επιθυμία για γλυκό και όταν κάνει την εμφάνισή της απλά υποκύπτουμε. Έτσι, μετά, πρέπει να υποστούμε και τις συνέπειες. Που είναι τι άλλο; Οι θερμίδες.

Κι όμως υπάρχει ένας έξυπνος τρόπος να ξεγελάσουμε τον ίδιο μας τον οργανισμό και κάθε φορά που αναζητά κάτι γλυκό να του το προσφέρουμε, αλλά με τον έξυπνο ή μάλλον πονηρό αυτό τρόπο: Να πιπιλάμε μια σταφίδα. Είναι πολύ γλυκιά και μπορεί να κατανικήσει την εσωτερική μας επιθυμία για ζάχαρη χωρίς τις επιπτώσεις των λιπαρών.

Επομένως, αν έχετε μαζί σας μερικές σταφίδες και -προσοχή- τηρήσετε τον κανόνα της μιας κάθε φορά που ζητάτε το γλυκό, τότε θα αποφύγετε όλες αυτές τις φορές να πάρετε τις θερμίδες ενός κανονικού ζαχαρωτού. Αθροίστε τις συνολικά και θα εκπλαγείτε στο τέλος του μήνα.