Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Οι τηγανίτες μήλου με κανέλα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι τρέλα - Δεν θα μείνει κομμάτι

Θα τις λατρέψουν όλοι!

Οι τηγανίτες μήλου με κανέλα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι τρέλα - Δεν θα μείνει κομμάτι
ΓΛΥΚΕΣ 25.02.2020 20:18

Οι τηγανίτες μήλου με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι τρέλα. Θα της φτιάξετε και δεν θα μείνει κομμάτι. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί, όσο και οι μεγάλοι μέσα στο σπίτι και θα τους ενθουσιάσει σίγουρα.

Τηγανίτες με μήλο και βουτυρωμένο μέλι. Είναι φανταστικές! Μυρωδάτες και αφράτες, αυτές οι τηγανίτες μήλου είναι σαν να τρως μηλόπιτα.

Υλικά Συνταγής

  • 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 1 κ.γλ. βούτυρο ή μαργαρίνη

Για το γαρνίρισμα

  • 3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • φρέσκα φρούτα

Εκτέλεση

Για τις τηγανίτες μήλου, πρώτα κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και κάνουμε λακκούβα στο κέντρο. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα, τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Τέλος βάζουμε και τα τριμμένα μήλα. Αν το μήλο κατεβάσει πολύ υγρό, προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι, να χυλώσει.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε σε χαμηλή φωτιά κουταλιές μείγματος. Ροδίζουμε κάθε τηγανίτα 1΄ από κάθε πλευρά.

Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι, να αραιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε τις τηγανίτες μήλου, γαρνίροντας με φρέσκα φρούτα.Αν πάλι προτιμάτε τις αλμυρές συνταγές δείτε εδώ τα ντολμαδάκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

argiro.gr

Κουρκουμπίνια με μέλι και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Φυλλωτός μελωμένος πειρασμός

Συνταγή ποίημα για κουρκουμπίνια με μέλι και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Ο φυλλωτός μελωμένος πειρασμός έτοιμος σε 10 λεπτά και δεν θα μείνει πραγματικά ούτε ένας. Η υπέρτατη συνταγή για τον καφέ της Κυριακής. Ακόμα κάθεστε;

Εύκολη συνταγή για λαχταριστά κουρκουμπίνια, από αυτά που αν φας ένα για δοκιμή δεν σταματάς με τίποτα μπροστά στον τραγανό φυλλωτό μελωμένο πειρασμό. Γι αυτό και κανείς δεν αντιστέκεται, όπου κι αν τα έχω σερβίρει! Από τα ωραιότερα νηστίσιμα γλυκά κεράσματα.

Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο βηρυτού
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • 150 γραμ. ψίχα φιστίκι Αιγίνης ωμή
  • 50 γραμ. σουσάμι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • κανέλα για το σερβίρισμα

Για το σιρόπι

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. νερό
  • 2 γεμάτες κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1/2 λεμόνι ζουμερό το χυμό και τη φλούδα
  • 1 ξύλο κανέλα

Εκτέλεση

Για τα εύκολα, τραγανά και νηστίσιμα κουρκουμπίνια καβουρδίζουμε πρώτα το σουσάμι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει. Αλέθουμε το κρύο καβουρδισμένο σουσάμι, τη ζάχαρη και την ψίχα φιστίκι. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Για το σιρόπι

Βράζουμε τα υλικά (χωρίς να ανακατεύουμε ) όλα μαζί για 4-5′ σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το σιρόπι.

Ανοίγουμε το αέρινο πολύ λεπτό φύλλο βυρητού. Θα χρειαστούμε μια μακριά πολύ λεπτή βέργα ή βελόνα πλεξίματος. Βάζουμε ένα φύλλο στον πάγκο.

Γυρίζουμε τη στενή πλευρά κατά 10 εκ. πάνω στο φύλλο Τοποθετούμε τη βέργα κατά μήκος της στενής πλευράς. Τυλίγουμε σφιχτά το φύλλο σε ρολάκι. Βρεχουμε ελαφρά την άκρη ώστε να κολλήσει και να μην ανοίξει το λεπτό και μακρύ ρολό. Αφαιρούμε την βέργα και πατάμε ελαφρά με την παλάμη ώστε να κολλήσουν οι άκρες.

Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και χωρίς βέργα (απλά τυλίγουμε) αλλά αν την έχετε, η βέργα βοηθάει στο να πάρουν τα ρολάκια ωραίο ομοιόμορφο σχήμα. Όμοια φτιάχνουμε όλα τα φύλλα σε λεπτά μακριά ρολά.

Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε εναλλάξ διαγώνια ώστε να σχηματίζονται τρίγωνα φύλλου που κάτω και πάνω ενώνονται και στα πλαγιά είναι ανοιχτά κομμένα διαγώνια.

Πιάνουμε κάθε τρίγωνο από το κέντρο και τα τινάζουμε ώστε να ανοίξουν οι άκρες και να ξεχωρίσουν οι στρώσεις του φύλλου στις γωνίες.

Για τραγανά κουρκουμπίνια, ζεσταίνουμε λάδι για τηγάνισμα σε βαθιά κατσαρόλα. Θα τηγανίσουμε σε μέτρια φωτιά για να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα και να αποφύγουμε να βγουν σκούρα. Βάζουμε λίγα λίγα τα γλύκα στο ζεστό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα.

Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα στραγγίζοντας τα πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Όπως είναι καυτά τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι να ντυθούν καλά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα από το σιρόπι και τα βάζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Τέλος, κάθε στρώση από τα γλυκά που βάζουμε στην πιατέλα την πασπαλίζουμε με το αλεσμένο σουσάμι – φιστίκι και στο τέλος πασπαλίζουμε λίγη κανέλα. Βγαίνουν πάνω από 60 κομμάτια. Αν η όρεξη για γλυκό δεν σας έχει φύγει ακόμα.. κάντε τον χαλβά κόλαση της Αργυρώς! Η συνταγή εδώ....

argiro.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Γιουβαρλάκια με μπόλικο λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Η γεύση χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά

Πετιμεζόπιτα της Πάρου με κανέλα - Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας "κόβει" την ανάσα

Share