Κέικ πορτοκάλι από την Βέφα Αλεξιάδου - Θα τους στείλεις όλους αδιάβαστους

Λιώνει στο στόμα

Κέικ πορτοκάλι από την Βέφα Αλεξιάδου - Θα τους στείλεις όλους αδιάβαστους

Η συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου που σας παραθέτουμε για το πως να φτιάξετε κέικ πορτοκάλι είναι με κάποιες παραλλαγές. Είναι ένα πολύ γευστικό, αρωματικό και ελαφρύ κέικ που διατηρείται έτσι για αρκετές ημέρες και το μόνο σίγουρο είναι πως... θα στείλετε αδιάβαστους όλους όσους το δοκιμάσουν, από την πρώτη κιόλας μπουκιά.

Πάμε να δούμε την συνταγή αναλυτικά παρακάτω. Τι υλικά θα χρειαστείτε και πως θα την επιτύχετε βήμα προς βήμα.

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 και 3/4 κούπες ζάχαρη
  • 250 γρ μαργαρίνη σοφτ (αφαιρούμε μία γεμάτη κ.σ. βούτυρο)
  • 2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 5 αυγά
  • 2 κ.γ. γεμάτες ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και τα αφήνουμε να χτυπηθούν καλά.
  • Συμπληρώνουμε το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε ελαφρά και κλείνουμε το μίξερ.
  • Ανακατεύοντας το μείγμα με το σύρμα, ρίχνουμε το ξίσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι.Υπάρχει η πιθανότητα να μην βάλετε όλο το αλεύρι και να κρατήσετε μία δύο κ.σ. εάν η κούπα που θα χρησιμοποιήσετε ή τα αυγά είναι μικρά.
  • Αδειάζετε το μίγμα σε φόρμα του κέικ καλά βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με την φρυγανιά.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 175 βαθμούς για μία περίπου ώρα (35΄κάτω και 25΄στη προτελευταία σχάρα εάν η φόρμα σας είναι από αλουμίνιο. Εάν είναι αντικολλητική 20΄ κάτω είναι αρκετά).

Ωστόσο, αν θέλετε κι ένα γλυκό για την Καθαρά Δευτέρα δοκιμάστε την συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για νηστίσιμη τούρτα σοκολάτα! Δείτε την αναλυτικά εδώ!

"Κόλαση" αυτό το γλυκό κουταλιού πορτοκάλι - Η μυστική συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου στη δημοσιότητα

Η μυστική συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου για γλυκό του κουτουλιού πορτοκάλι βρίσκεται πλέον στην δημοσιότητα και την μοιραζόμαστε μαζί σας! Είναι μια συνταγή "κόλαση" και για μικρούς και για μεγάλους.

Είναι μια συνταγή από τις αγαπημένες της Βέφας Αλεξιάδου. Γεμάτη αρώματα εσπεριδοειδών!

Υλικά

  • 40 πορτοκάλια πολύ μικρά κλημεντίνες
  • 3 κιλά ζάχαρη
  • 10 κούπες νερό
  • 2 λεμόνια τον χυμό
  • 2 κουταλάκια ξινό

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα πορτοκάλια και με κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε ένα μικρό κομμάτι στο μέρος του κοτσανιού.
  • Τα βράζουμε τρεις φορές από 10'.
  • Τα βγάζουμε σε τρυπητό για λίγο και κατόπιν τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας με το άνοιγμα προς τα κάτω για μια με δύο ώρες.
  • Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 10' και κατόπιν προσθέτουμε τα πορτοκάλια και τα βράζουμε όλα μαζί για 15'. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε ως την επόμενη μέρα.
  • Προσθέτουμε το χυμό και το ξινό και βράζουμε για πολύ λίγο να δέσει. Εγώ έβρασα μόνο 3' γιατί ήταν έτοιμο θα το δείτε. Όταν ρίχνοντας σε ένα πιάτο κάνει κόμπο σαν πέρλα και δεν τρέχει είναι έτοιμο. Καλή επιτυχία!
  • Προτιμήστε να το φτιάξετε σχεδόν μόλις βγαίνουν τα πορτοκάλια και είναι μικρά και ελαφρώς αγουρωπά και με λεπτή φλούδα