Κανελάδα από την Κω της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Το ρόφημα που θα σας ξετρελάνει

Είναι υπέροχο!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κανελάδα από την Κω της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Το ρόφημα που θα σας ξετρελάνει

Αυτή η κανελάδα από την Κω της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου θα σας ξετρελάνει. Ένα ρόφημα δροσερό και νόστιμο που σίγουρα αν το δοκιμάσετε θα το πίνετε όλο το καλοκαίρια. Μια παραδοσιακή συνταγή.

Φανταστικό ρόφημα από κανέλα που δοκίμασε η μαγείρισσα στην Κω. Σπιτική και παραδοσιακή κανελάδα, δοκιμάστε τη και θα τη λατρέψετε.Την βρήκαμε στο argiro.gr

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 5 ξύλα κανέλας
  • 15 περίπου κεφαλάκια γαρύφαλλο

Εκτέλεση

Για τη σπιτική και παραδοσιακή κανελάδα από την Κω, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά περίπου για μια ώρα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζουμε περίπου μια κουταλιά της σούπας χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο), για να πάρει πιο έντονο χρώμα.

Αφού κρυώσει, την αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι εντός ή εκτός ψυγείου. Τη σερβίρουμε αραιώνοντας τη με λίγο νερό (1 μέρος σιρόπι, 4 μέρη νερό). Αν θέλουμε προσθέτουμε και πάγο για μια δροσερή απόλαυση.Αν προτιμάτε τις αλμυρές συνταγές δείτε εδώ τα ντολμαδάκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Μυστικά για την παραδοσιακή κανελάδα

-Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ένα κλωναράκι αρμπαρόριζα για να δώσετε τα αρώματά της στην κανελάδα.

-Αν θέλετε πιο έντονο χρώμα, προσθέστε λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

-Αντί για νερό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό ανθρακούχο.

Εκτός από την κανελάδα δείτε και την τούρτα σοκολάτας με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρπαρίγου - Πειρασμός χωρίς ενοχές

Αυτή η τούρτα σοκολάτας με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρπαρίγου, είναι μια τρέλα και είναι πειρασμός χωρίς ενοχές καθώς είναι νηστίσιμη. Θα σας ξετρελάνει πραγματικά και δεν θα μείνει ούτε κομμάτι από αυτή.

Εύκολη νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας με σοκολατένιο παντεσπάνι χωρίς αυγά και βούτυρο και βελούδινη vegan κρέμα σοκολάτας. Απολαύστε τη φρέσκια και θα εκπλαγείτε από την υφή και την γεύση της. Την βρήκαμε στο argiro.gr

Υλικά Συνταγής

  • Υγρά υλικά
  • 300 γραµ. γάλα αμυγδάλου (ή σόγιας ή καρύδας ή σοκολατένιο γάλα σόγιας)
  • 1 κ.σ ξύδι από κρασί
  • 150 γραµ. νηστίσιμο βούτυρο λιωμένο και χλιαρό (καρύδας
  • μαργαρίνη ή άλλο)
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Στερεά υλικά
  • 300 γραµ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραµ. ζάχαρη καρύδας
  • 4 κ.σ κοφτές άγλυκο κακάο
  • 3 κ.γλ κοφτά μπέικιν
  • 1 κ.γλ κοφτό σόδα μαγειρική
  • 2 πρέζες κανέλα
  • 2 πρέζες αλάτι

Για την κρέμα

  • 4 πολύ ώριμα και μαλακά αβοκάντο (κομμένα σε κομμάτια)
  • 1 φλ. κακάο σκόνη
  • 2/3-1 σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. γάλα καρύδας (αυτό που βρίσκουμε στο ράφι σε κονσέρβα που είναι πυκνότερο)

Πως να κάνετε την εκτέλεση της τούρτας σοκολάτα με κανέλα

Για τη νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας, πρώτα βάζουμε το γάλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύδι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά.

Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά, αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, μπέικιν σόδα, κανέλα και αλάτι σε ένα μπολ. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 μικρές φόρμες 20 ή 22 εκατοστά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

Βάζουμε το γάλα, το ξύσμα, το λιωμένο κρύο βούτυρο σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά. Με μια μαλακή σπάτουλα απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Ισομοιράζουμε το μείγμα του κέικ στα δυο ταψάκια. Ψήνουμε για περίπου 35′. Ελέγχουμε αν ψήθηκαν με την λάμα του μαχαιριού.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10′ και μετά τα ξεφορμάρουμε από τις φόρμες. Τα αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Κόβουμε κάθε παντεσπάνι οριζόντια. Θα κάνουμε τούρτα με 4 στρώσεις παντεσπάνι και 3 στρώσεις vegan κρέμα σοκολάτας ενδιάμεσα. Ή θα αφήσετε τα δυο παντεσπάνια πιο χοντρά και θα κάνετε μια στρώση κρέμας ενδιάμεσα.

Για την κρέμα

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα καρύδας στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας μέχρι να σχηματιστεί μία ελαφριά μους. Μπορεί να χρειαστεί λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο από 1/2 φλ.

Βάζουμε την κρέμα ενδιάμεσα από τα παντεσπάνια και αλείφουμε την επιφάνεια της νηστίσιμης τούρτας με την υπόλοιπη κρέμα.

Παγώνουμε για λίγο στο ψυγείο.

Μυστικά για τη νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας
-Για τη νηστίσιμη vegan κρέμα σοκολάτας με αβοκάντο, είναι πολύ βασικό, τα αβοκάντο να είναι πολύ ώριμα και πολύ μαλακά, ώστε η κρέμα να αποκτήσει βελούδινη υφή. Αν είναι πιο σκληρά δεν θα λιώσει το αβοκάντο και δεν θα γίνει η μους λεία και ομοιόμορφη.

-Η vegan κρέμα σοκολάτα όταν είναι σε θερμοκρασία δωματίου είναι πιο μαλακιά και δουλεύεται πιο εύκολα. Όταν παγώσει σφίγγει.

-Το νηστίσιμο παντεσπάνι πρέπει να κρυώσει καλά πριν το κόψετε οριζόντια σε φέτες.

-Η νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας είναι καλό να καταναλώνεται φρέσκια, την ίδια ημέρα που τη φτιάχνετε. Όση περισσέψει πρέπει να μπει στο ψυγείο.

-Είναι ιδανική για vegan, όσους κάνουν