Ψητό μήλο με γιαούρτι και κανέλα από την Βέφα Αλεξιάδου

Αν θες να κάνεις δίαιτα, ιδού το γλυκό σου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ψητό μήλο με γιαούρτι και κανέλα από την Βέφα Αλεξιάδου

Κάνεις δίαιτα αλλά έχεις και μεγάλη αδυναμία στα γλυκά; Αυτή η συνταγή από την Βέφα Αλεξιάδου για ψητό μήλο με γιαούρτι και κανέλα θα γίνει η σωσίβια λέμβο σου!

Παρακάτω θα βρεις αναλυτικά όλα τα υλικά καθώς και τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να δημιουργήσεις αυτή την συνταγή σπίτι σου!

Υλικά

  • 4 κόκκινα μήλα
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα απο ενα πορτοκάλι
  • 1-2 Ξυλαρακια κανέλας ή 1 κ.γ σκόνη κανέλας
  • 2 κουβερτούρες προαιρετικά
  • 1/2 Γιαουρτι 2%

Εκτέλεση

  • Σε ένα καθαρό μπολ, πιάνουμε ένα-ένα τα μήλα και τα καθαρίζουμε ολόκληρα. Τα βάζουμε σε ταψί και τα περιχύνουμε με το χυμό,το ξύσμα και το νερό.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις πάνω-κάτω. Αφού τα βγάλουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα ή περιχυνουμε με την κουβερτούρα.
  • Σερβίρεται με γιαούρτι

Δείτε εδώ και μια άλλη συνταγή κόλαση - Καραμελωμένη κρέμα κανέλας με λεμόνι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Μηλόπιτα σε φορμάκια από την Βέφα Αλεξιάδου - Κανέλα και λεμόνι κάνουν την διαφορά

Η απόλυτη συνταγή για μηλόπιτα σε φορμάκια από την Βέφα Αλεξιάδου! Κανέλα και λεμόνι κάνουν την διαφορά και αν την δοκιμάσεις, δεν θα μείνει τίποτα για την επόμενη μέρα! Βήμα - βήμα η διαδικασία με υλικά που σίγουρα έχεις και εσύ στο σπίτι σου.

Αν πάλι δεν τα έχεις, ευκαιρία για μια εξόρμηση στο σούπερ μάρκετ, αφού μιλάμε για το απόλυτο γλυκό για το Σαββατοκύριακο που το αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Ιδού λοιπόν η διαδικασία...

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 160 γρ. βούυρο αγελάδος
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σούπας νερό

Για τη γέμιση:

  • 400 γρ. κόκκινα μήλα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 120 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να λιώσουν τα μήλα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για τη ζύμη ανακατεύουμε όλα τα υλικά που γράψαμε παραπάνω σε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό ζυμάρι.
  • Κάνουμε τη ζύμη μας μια μπάλα και την τυλίγουμε σε μεμβράνη, ενώ στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα βάζουμε σε ένα πάγκο πάνω σε λαδόκολλα (για να μη χρειαστούμε αλεύρι).
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 1/2 εκατοστού.
  • Στη συνέχεια την κόβουμε σε κομμάτια μεγαλύτερα από τη διάμετρο της κάθε φόρμας που θα χρησιμοποιήσουμε.
  • Γεμίζουμε τους πάτους της φόρμας με τη ζύμη μας πατώντας καλά να κολλήσει και εντωμεταξύ κόβουμε τη ζύμη και υπόλοιπα κυκλάκια ίσα αυτή τη φορά με τη διάμετρο από τα φορμάκια (για να καπακώσουμε μετά τα μηλοπιτάκια).
  • Γεμίζουμε τα ταρτάκια με τη γέμιση και σκεπάζουμε με τους δίσκους ζύμης που κόψαμε πριν, πιέζοντας ώστε να κολλήσουν με την κάτω ζύμη.
  • Κάνουμε μια τρύπα στη μέση.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 25 λεπτά.