Γρήγορο γλυκό ψυγείου με φρέσκο γάλα και κονιάκ

Εγκεφαλικό αυτή η συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Έτοιμο σε 10 λεπτά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γρήγορο γλυκό ψυγείου με φρέσκο γάλα και κονιάκ

Το απόλυτο γλυκό ψυγείου με φρέσκο γάλα! Η προσθήκη του κονιάκ το πάει σε άλλο επίπεδο και στο υπογράφουμε: τρως όλο το ταψί χωρίς να το καταλάβεις!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δημιουργεί για εμάς ακόμα μια φορά στο argiro.gr! Παρακάτω έχουμε όλη την δεκάλεπτη διαδικασία για να το φτιάξεις κι εσύ σπίτι.

Υλικά Συνταγής

Για την κρέμα βανίλια

  • 1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια (μπαστουνάκι)
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα σοκολάτα

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ (80 γραμ.)
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1/2 φλ. ξύσμα κουβερτούρα
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το στήσιμο

  • 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1 φλ. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 90 γραμ. τρούφα

Εκτέλεση

Για την κρέμα βανίλιας

  • Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη. Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα μαχαιριού αφαιρούμε τους σπόρους. Τους ρίχνουμε στο γάλα. Το αφήνουμε να ζεσταθεί και αλατίζουμε ελαφρώς. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα. Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για την κρέμα σοκολάτας

  • Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το κακάο στο γάλα που κρατήσαμε. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και αλατίζουμε ελαφρώς. Αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, την αποσύρουμε. Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.

Για το στήσιμο του γλυκού

  • Θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι 24×30 εκ. Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε στο ταψάκι. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλια πάνω στα μπισκότα. Στρώνουμε μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ. Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.
  • Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ. Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα. Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας. Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε το γλυκό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τρούφα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Ωστόσο, ρίξε μια ματιά και σε αυτό το μπισκοτογλυκό! Είναι η αδυναμία των παιδιών!

Γρήγορο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και 3 υλικά

Ένα σούπερ γλυκό ψυγείου για μικρούς και μεγάλους! Μπορείς να το έχεις έτοιμο σε μόλις 10 λεπτά και χρειάζεσαι μόνο 3 υλικά συν το ζαχαρούχο γάλα!

Μια υπέροχη συνταγή σας προτείνει και σήμερα το Youweekly.gr! Αν σας έχουν πιάσει λιγούρες και δεν θέλετε να βγείτε έξω να αγοράσετε κάτι από το περίπτερο ετοιμάστε αυτό το γλυκό στο πι και φι.

Υλικά

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό (με όλα τα λιπαρά)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 μικρό πακέτο μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο, προσθέτοντας έπειτα το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  • Τοποθετείτε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει και όταν θέλετε να σερβίρετε, ετοιμάζετε ατομικά μπολάκια στρώνοντας στη βάση τους λίγο τριμμένο μπισκότο.
  • Βάζετε από πάνω το μείγμα του γλυκού και πασπαλίζετε με άλλη μία κουταλιά της σούπας μπισκότο.