Πάστα ψυγείου με κέικ σοκολάτας και τρούφα

Από τα χεράκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάστα ψυγείου με κέικ σοκολάτας και τρούφα

Πάστα ψυγείου με τρούφα! Σας περίσσεψε κέικ σοκολάτας; Εδώ σας έχουμε εύκολη και φανταστική συνταγή για ένα μοναδικό γλυκό που θα καταπλήξει τους πάντες.

Την συνταγή την βρήκαμε στο επίσημο site της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και παρακάτω μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα.

Υλικά Συνταγής

  • 1 μικρό μακρόστενο κέικ σοκολάτα κομμένο σε φέτες
  • 1/2 φλ. λικέρ κρέμα (Baileys)

Για την κρέμα βανίλια

  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 1 ¼ φλ. ζάχαρη
  • 8 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες
  • 1 μπαστούνι βανίλιας
  • 2 ½ φλ. τρούφα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε να φτιάξουμε την πάστα ψυγείου, σχίζοντας πρώτα τη βανίλια στη μέση. Αφαιρούμε τον καρπό της με τη λάμα του μαχαιριού.
  • Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τη βανίλια .
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το 1/2 λίτρο κρύο γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Η κρέμα πρέπει να δέσει όσο είναι στην κατσαρόλα. Αφήνουμε λίγα λεπτά να χλιαρύνει.
  • Στρώνουμε το μισό κέικ σαν βάση στο πυρίμαχο. Ραντίζουμε με το λικέρ κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με 3/4 φλ. τρούφα και αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλιας.
  • Επαναλαμβάνουμε στρώση κέικ, ραντίζουμε με λίγο λικέρ Baileys και προσθέτουμε 3/4 φλ. τρούφα και την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας.
  • Καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη τρούφα σοκολάτας.
  • Παγώνουμε το λιγότερο για 3 ώρες.

Ωστόσο, δες εδώ ακόμα μια γρήγορη συνταγή για γλυκό ψυγείου με γάλα και κακάο

Βραστό ή κατσαρολάτο κέικ σοκολάτας! Μυστικά για επιτυχία...

Υλικά

  • 250 gr. βούτυρο
  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 6 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο
  • 150 ml. νερό
  • 450 gr. ζάχαρη
  • 3-4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 300 gr. αλεύρι φαρίνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κάψουλα βανίλιας ή υγρή βανίλια
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Χοντροκομμένο φουντούκι

Οδηγίες

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το Flora (κρατάμε 1 κουταλιά της σούπας για την φόρμα).
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη, το κονιάκ, τις βανίλιες και διαλύουμε το κακάο, το οποίο διαλύουμε μέσα στο νερό.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Αφαιρούμε από το μείγμα 1 μεγάλο φλυτζάνι (περίπου 300 ml.) και το κρατάμε στην άκρη.
    Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.
  • Βάζουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 6-7 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά.
  • Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με το αλάτι.
  • Προσθέτουμε στο ρευστό μείγμα, τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Τέλος ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα στο μείγμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ή πυρέξ.
  • Ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά στους 180°C.
  • Το βγάζουμε απο τον φούρνο και αφού σταθεί 10 λεπτά το χαράσουμε σε τετράγωνα κομμάτια και περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας που κρατήσαμε.
  • Πασπαλίζουμε το κέικ με το χοντοτριμμένο φουντούκι