Φανταστικό γλυκό κουταλιού "Λεμονανθός" από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Με λεμόνι και 2 ακόμα υλικά

Θα το αγαπήσεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φανταστικό γλυκό κουταλιού

Κάθεσαι σπίτι και δεν ξέρεις τι γλυκό να φτιάξεις; Εμείς σου έχουμε φανταστικό γλυκό κουταλιού "Λεμονανθός" από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Θα το φτιάξεις στο π και φ με λεμόνι και 2 ακόμα υλικά.

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά όλα τα υλικά και τα βήματα που γράφει στο argiro.gr, για να πετύχουμε την συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. ανθός λεμονιάς
  • 1 κιλό ζάχαρη + 1½ ποτήρι νερό
  • χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Για τον ανθός λεμονιού γλυκό του κουταλιού, ξεπλένουμε πρώτα τον ανθό λεμονιάς πολύ καλά. Βράζουμε μπόλικο νερό σε κατσαρόλα και τον βουτάμε μέσα. Τον ζεματάμε για 2΄-3΄, ενώ δίπλα φροντίζουμε να έχουμε λεκάνη με νερό και παγάκια. Με τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τον ζεματισμένο ανθό στη λεκάνη με το παγωμένο νερό για να κοπεί ο βρασμός του. Προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού μαζί με τις λεμονόκουπες. Αφήνουμε στον ήλιο για μία μέρα.

Βάζουμε τη ζάχαρη σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Αφήνουμε το σιρόπι να μισοδέσει χωρίς να το ανακατεύουμε. Στραγγίζουμε καλά τον λεμονανθό πρώτα σε σουρωτήρι και μετά τον αφήνουμε σε πετσέτα κουζίνας να στεγνώσει ελαφρά. Προσθέτουμε τον ανθό στο σιρόπι μαζί με το χυμό λεμονιού. Σιγοβράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι. Το διατηρούμε στο ψυγείο. Ωστόσο, δείτε εδώ και την τέλεια συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για τρεμουλιαστό παστίτσιο! Θα πάθετε την πλάκα σας!