Γρήγορη μουχαλεμπιά ψυγείου με ροδόνερο, φιστίκια και φρέσκο γάλα

Ένα γλυκό της στιγμής "κόλαση"

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γρήγορη μουχαλεμπιά ψυγείου με ροδόνερο, φιστίκια και φρέσκο γάλα

Θέλετε ένα γρήγορο γλυκό ψυγείου; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει το καλύτερο! Γρήγορη μουχαλεμπιά ψυγείου με ροδόνερο, φιστίκια και φρέσκο γάλα.

Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Δεν θέλει πολύ για την προετοιμασία! Παρακάτω θα βρείτε τα υλικά!

Υλικά Συνταγής

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη (γεμάτες)
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ (γεμάτες)
  • λίγο ροδόνερο
  • ανάμεικτα φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα
  • φιστίκια Αιγίνης ολόκληρα για το γαρνίρισμα
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Για τη μουχαλεμπία, βάζουµε πρώτα σε μία κατσαρόλα το κρύο γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουµε πολύ καλά µε το σύρµα,μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Αφού λιώσει καλά, βάζουµε την κατσαρόλα στο µάτι και σε µέτρια φωτιά, πάντα ανακατεύοντας, αφήνουµε το µείγµα να δέσει και να πήξει, για περίπου 8-10 λεπτά.
  • Ραντίζουµε ένα ρηχό µακρόστενο ταψάκι µε λίγο ροδόνερο (ελάχιστες σταγόνες). Αδειάζουµε την ελαφριά κρέµα. Την αφήνουµε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει τη βάζουµε στο ψυγείο να παγώσει.

Πώς σερβίρουμε τη μουχαλεμπία

Όταν θέλουµε να σερβίρουµε, βγάζουµε ένα τετράγωνο µεγάλο κοµµάτι σε πιάτο, το ραντίζουµε µε ροδόνερο, προσθέτουµε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουµε τη ζάχαρη και σκορπάµε ολόκληρα φιστίκια.

Ωστόσο, ρίξε μια ματιά και σε αυτό το μπισκοτογλυκό! Είναι η αδυναμία των παιδιών!

Γρήγορο γλυκό ψυγείου με φρέσκο γάλα και κονιάκ

Το απόλυτο γλυκό ψυγείου με φρέσκο γάλα! Η προσθήκη του κονιάκ το πάει σε άλλο επίπεδο και στο υπογράφουμε: τρως όλο το ταψί χωρίς να το καταλάβεις!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δημιουργεί για εμάς ακόμα μια φορά στο argiro.gr! Παρακάτω έχουμε όλη την δεκάλεπτη διαδικασία για να το φτιάξεις κι εσύ σπίτι.

Υλικά Συνταγής

Για την κρέμα βανίλια

  • 1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια (μπαστουνάκι)
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα σοκολάτα

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ (80 γραμ.)
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1/2 φλ. ξύσμα κουβερτούρα
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το στήσιμο

  • 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1 φλ. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 90 γραμ. τρούφα

Εκτέλεση

Για την κρέμα βανίλιας

  • Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη. Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα μαχαιριού αφαιρούμε τους σπόρους. Τους ρίχνουμε στο γάλα. Το αφήνουμε να ζεσταθεί και αλατίζουμε ελαφρώς. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα. Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για την κρέμα σοκολάτας

  • Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το κακάο στο γάλα που κρατήσαμε. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και αλατίζουμε ελαφρώς. Αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, την αποσύρουμε. Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.

Για το στήσιμο του γλυκού

  • Θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι 24×30 εκ. Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε στο ταψάκι. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλια πάνω στα μπισκότα. Στρώνουμε μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ. Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.
  • Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ. Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα. Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας. Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε το γλυκό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τρούφα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.