Θα σας τρέξουν τα σάλια με το γλυκό ψυγείου με μους σοκολάτας

Είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θα σας τρέξουν τα σάλια με το γλυκό ψυγείου με μους σοκολάτας

Είναι σίγουρο πως μόλις φτιάξετε κι εσείς αυτό το πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με μους σοκολάτας που σας βρήκαμε από τις συνταγές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, θα σας τρέξουν τα σάλια, τόσο σε εσάς όσο και στην οικογένειά σας μιας και είναι το γλυκό που δεν πρέπει να λείπει από το κυριακάτικο τραπέζι.

Μία τούρτα σοκολάτα είναι πάντα καλή λύση και πόσο μάλλον όταν αυτή συνοδεύεται από την πιο λαχταριστή μους που δεν μπορεί να ξεπεράσει κανείς.

Τη συνταγή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να ρίξεις μια ματιά κι εσείς να τη φτιάξετε μιας και είναι ένα γλυκό ικανό να τους "τρελάνει" όλους, ενώ όταν μπείτε στο site πρέπει να ρίξετε και μια ματιά στο αφράτο κέικ μηλόπιτας!

Πάμε να δούμε τα υλικά αλλά και την εκτέλεση της συνταγής

Υλικά:

  • Για το παντεσπάνι
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 220 γραμ. ζάχαρη
  • 130 γρσμ. κορν φλάουρ
  • 70 γραμ. κακάο
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 κ.γλ. κρεμόριο
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 100 γαμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
  • 50 γρ. τζίντζερ γλασέ πολύ ψιλοκομμένο

Για τη μους σοκολάτας

  • 400 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 200 γραμ. κουβερτούρα πλάκα λιωμένη και χλιαρή
  • 600 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • καραμέλες σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Για την τούρτα με παντεσπάνι σοκολάτας, βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
  • Χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 7′-8′, μέχρι να γίνουν παχιά ανοιχτόχρωμη κρέμα. Κοσκινίζουμε το κορν φλάουρ, το κακάο, το αλεύρι, το κρεμόριο και τη σόδα και τα προσθέτουμε στα αβγά. Απαλά με σπάτουλα διπλώνουμε το μείγμα από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να μη βλέπουμε καθόλου τα στερεά υλικά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το τζίντζερ γλασέ.
  • Ανακατεύουμε απαλά και ισομοιράζουμε στις φόρμες. Ψήνουμε για 25′ περίπου μέχρι να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά και όταν πιέζουμε στο κέντρο, να φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε 10′ στις φόρμες και ξεφορμάρουμε με προσοχή.
  • Κόβουμε κάθε κομμάτι οριζόντια σε 3 λεπτά παντεσπάνια. Κόβουμε με προσοχή, μιας κι είναι ευαίσθητο και αφράτο το παντεσπάνι, για να μη διαλυθεί. Μπορείτε να κόψετε και σε 2 κομμάτια αν δυσκολεύεστε, γιατί είναι λεπτό κι αέρινο.
  • Αφήνουμε την κρέμα 30′ εκτός ψυγείου. Χτυπάμε το βούτυρο με το σύρμα στο μίξερ, να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε την κρύα πλέον λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ να ομογενοποιηθεί. Χτυπάμε χωριστά την κρέμα, ώστε να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Ρίχνουμε τη χτυπημένη κρέμα στη σοκολάτα κι αναδιπλώνουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Κάνουμε στρώσεις παντεσπάνι (6 φέτες στο σύνολο) και λεπτή στρώση μους. Αλείφουμε όλη την τούρτα με τη μους γύρω γύρω και πάνω. Γαρνίρουμε με καραμέλες (μπάλες σοκολάτας). Αχνίζουμε ελαφρά.
  • Αν η επικάλυψη μαλακώσει πολύ, τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο, ώστε να μπορούμε να την αλείψουμε.

γλυκό ψυγείου με μους σοκολάτας

Σκοπελίτικη τυρόπιτα στο τηγάνι με μέλι - Παραδοσιακή συνταγή

Στριφτή σκοπελίτικη τυρόπιτα στο τηγάνι, περιχυμένη με μέλι! Απλά υλικά, παραδοσιακή συνταγή, μοναδική νοστιμιά από τα χεράκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Θες μια εύκολη συνταγή για να φτιάχνεις τα πρωινά στα παιδιά, στον σύντροφο ή στους φίλους σου; Ε λοιπόν στην βρήκαμε εμείς.

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ ξύδι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • νερό χλιαρό (όσο πάρει)

Για τη γέμιση

  • 400 γραμ τρίμματα φέτας
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το τηγάνισμα

  • μπόλικο ελαιόλαδο

Για το άνοιγμα του φύλλου

  • έξτρα αλεύρι

Εκτέλεση

  • Η παραδοσιακή στριφτή σκοπελίτικη τυρόπιτα, γίνεται στο τηγάνι και σερβίρεται με μέλι. Για την τηγανιτή τυρόπιτα Σκοπέλου, πασπαλίζουμε πρώτα τα τρίμματα φέτας με αρκετό πιπέρι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο, μέχρι να σχηματιστεί μία λεία και απαλή ζύμη. Τη βάζουμε στο μπολ, τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα και να αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια. Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε πολύ λεπτό φύλλο.
  • Ραντίζουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με τρίμματα φέτας ολόγυρα. Διπλώνουμε το φύλλο αντικριστά, σουρώνουμε τη ζύμη και στρίβουμε σε σαλιγκάρι.
  • Τηγανίζουμε τη σκοπελίτικη τυρόπιτα σε καυτό ελαιόλαδο, να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
  • Αυτή η παραδοσιακή τυρόπιτα από τη Σκόπελο, μπορεί να μπει στην κατάψυξη πριν τηγανιστεί και να διατηρηθεί για αρκετούς μήνες.
  • Περιχύνουμε την τυρόπιτα όπως βγαίνει καυτή από το τηγάνι με θυμαρίσιο μέλι.