Θεϊκό πόριτζ με κινόα και κανέλα - Αν το φας για πρωινό θα δεις θαύματα

Εμείς το δοκιμάσαμε και "μείναμε"

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θεϊκό πόριτζ με κινόα και κανέλα - Αν το φας για πρωινό θα δεις θαύματα

Αν θες και εσύ να εντάξεις στην διατροφή σου ένα πρωινό διαφορετικό, θρεπτικό και συγχρόνως νόστιμο, τότε θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να φας αυτό το θεϊκό πόριτζ με κινόα και κανέλα που σου βρήκαμε και είναι σίγουρο πως θα δεις θαύματα.

Τώρα που βρίσκεσαι συνέχεια στο σπίτι έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις πολλές νέες συνταγές και να προσπαθήσεις να εντάξεις στην διατροφή σου τροφές που μέχρι τώρα δεν προτιμούσες ή δεν είχες σκεφτεί.

Ο εγκλεισμός μπορεί να μας κάνει να μείνουμε μέσα και να αμελήσουμε τον εαυτό μας, ωστόσο αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξει.

Ξεκίνα λοιπόν με αυτό το γευστικό πρωινό και στη συνέχεια προσπάθησε να βάλεις στην καθημερινή σου διατροφή, όλο και περισσότερα γευστικά και συγχρόνως υγιεινά γεύματα, ενώ μπορείς να δοκιμάσεις και αυτή την κερασόπιτα με κανέλα.

Πάμε να δούμε τα υλικά αλλά και την εκτέλεση της συνταγής:

Για 4 μερίδες

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα, ή και περισσότερο αν θέλετε
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 μπανάνες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 1/4 του φλιτζανιού σιρόπι από σφένδαμο
  • ψιλοκομμένα φουντούκια
  • 1 κουταλάκι της σούπας κανέλα

πόριτζ με κινόα και κανέλα

Εκτέλεση:

  • Συνδυάστε την κινόα με το νερό μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι. Δυναμώστε τη φωτιά και αφήστε το μέχρι να βράσει. Κατεβάστε στη συνέχεια τη θερμοκρασία στο χαμηλό και αφήστε το να μαγειρευτεί για 15 λεπτά σκεπασμένο, μέχρι να γίνει μαλακή η κινόα και να απορροφήσει το νερό.
  • Προσθέστε το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατέψτε για να γίνει ένα. Μαγειρέψτε το για 5 λεπτά μέχρι να γίνει μαλακό.
  • Βγάλτε το από τη φωτιά
  • Παράλληλα, λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή φωτιά. Προσθέστε την μπανάνα και μαγειρέψτε το για ένα με δύο λεπτά ή μέχρι να καραμελώσουν οι μπανάνες.
  • Μοιράστε το πόριτζ σε τέσσερα διαφορετικά μπολ. Προσθέστε από πάνω την μπανάνα και τελειώστε με το σιρόπι από σφένδαμο. Ρίξτε από πάνω τα φουντούκια και την κανέλα και σερβίρετε με γάλα.