Υγιεινές τηγανίτες με βρώμη, κανέλα και μπανάνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Ένα βασιλικό πρωινό

Θα αλλάξουν γεύση τα πρωινά σου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Υγιεινές τηγανίτες με βρώμη, κανέλα και μπανάνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Ένα βασιλικό πρωινό

Υγιεινές τηγανίτες βρώμης για πρωινό και για διατροφή, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, νηστίσιμες και vegan με κανέλα και μπανάνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Για να κάνεις τα πρωινά σου βασιλικά!

Παρακάτω θα βρεις τόσο τα υλικά όσο και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να τις πετύχεις! Είναι τέλεις, δοκιμάστε τες!

Υλικά Συνταγής

  • 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
  • 1 μπανάνα μέτρια ώριμη
  • 3 κ.σ. παχύρευστο γάλα καρύδας (συσκευασία σε κονσέρβα)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • λίγη στέβια (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένη vegan σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
  • Για το σερβίρισμα
  • φρούτα του δάσους
  • φυτικό βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου
  • ή λιωμένη vegan σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Για τις νηστίσιμες τηγανίτες με βρώμη και μπανάνα χωρίς αυγά και γάλα, λιώνουμε πρώτα σε μπολ τη μπανάνα με πιρούνι ή την πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10΄.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, αλείφουμε λίγο λάδι και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
  • Ρίχνουμε μικρή ποσότητα από το χυλό και σε μέτρια φωτιά ψήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  • Αναποδογυρίζουμε τις τηγανίτες με σπάτουλα και ψήνουμε λίγο κι από την άλλη πλευρά.
  • Αφού τα φτιάξουμε όλα, τα σερβίρουμε το ένα πάνω στο άλλο σε πιατέλα και γαρνίρουμε με κάποιο από τα φρούτα, βούτυρο με μέλι ή σοκολάτα.

Εδώ μπορείς να βρεις και μια συνταγή για τηγανίτες με μήλο και κανέλα!

Τηγανίτες της γιαγιάς από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Πασπαλισμένες με κανέλα και ζάχαρη

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου συνταγές για τηγανίτες

Η συνταγή είναι από το argiro.gr και είναι πραγματικά έτοιμη σε πέντε λεπτά! Παρακάτω θα δείτε τα υλικά που χρειάζεστε για να την φτιάξετε και βήμα βήμα την εκτέλεσή της.

Υλικά Συνταγής

  • 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει
  • 3/4 φλ. νερό
  • 2 πρέζες αλάτι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για το γαρνίρισμα
  • μέλι θυμαρίσιο
  • πετιμέζι
  • κανελοζάχαρη

Εκτέλεση

  • Οι τηγανίτες της γιαγιάς χωρίς μαγιά, είναι μία εύκολη συνταγή με 3 μόνο υλικά. Νόστιμες και απλές, γίνονται στα γρήγορα και απολαμβάνονται αμέσως. Τηγανίζονται πάντα σε ελαιόλαδο και γαρνίρονται στα νησιά μας κυρίως με πετιμέζι αλλά καμιά φορά σερβίρονται με μέλι η κανελοζάχαρη.
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το νερό. Ανακατεύουμε το χυλό. Τον αφήνουμε να σταθεί για 10-15′
  • Ζεσταίνουμε το τηγάνι και βάζουμε ελαιόλαδο 1/2 εκατοστό. Αφού κάψει το λάδι, κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε μέσα τις παραδοσιακές τηγανίτες να ροδίσουν. Τις γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά.
  • Αφού ροδίσουν κι από την άλλη, τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Τις βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με πετιμέζι, μέλι ή πασπαλίζουμε κανελοζάχαρη.
  • Απολαύστε τις ζέστες.

Μυστικά για τις τηγανίτες της γιαγιάς

  • Οι παραδοσιακές τηγανίτες άλλοτε γίνονται με μαγιά και άλλοτε χωρίς μαγιά. Με μαγιά γίνονται φουσκωτές σαν λουκουμάδες, χωρίς μαγιά γίνονται πλακέ και τραγανές.
  • Τηγανίζονται πάντα σε ελαιόλαδο γιατί η μισή νοστιμιά της οφείλεται στο τηγάνισμα της ζύμης στο καλό ελαιόλαδο.
  • Απολαύστε τις τηγανίτες σας με πετιμέζι για μια vegan απόλαυση.
  • Αν έχετε χρόνο μπορείτε να αφήσετε την ζύμη σκεπασμένη να σταθεί για περισσότερη ώρα από 15′. Θα γίνουν πιο αφράτες έτσι.
  • Μπορείτε να κάνετε και τηγανίτες με ό,τι αλεύρι έχετε. Δηλαδή να χρησιμοποιήσετε αλεύρι χωρίς διογκωτικά πχ σταρένιο ή για όλες χρήσεις. Τότε όμως θα γίνουν πιο πλακέ στο σχήμα. Όπως και να τις φτιάξετε είναι απίθανες.