Σοκολασμένο γλυκό ψυγείου με φυστικοβούτυρο και φρέσκο γάλα - Θα κολλήσεις μαζί του

Λιώνει στο στόμα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σοκολασμένο γλυκό ψυγείου με φυστικοβούτυρο και φρέσκο γάλα - Θα κολλήσεις μαζί του

Σοκολασμένο γλυκό ψυγείου με φυστικοβούτυρο και φρέσκο γάλα, που θα κολλήσεις μαζί του. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη, συνταγή που θα σας ξετρελάνει και θα φύγουν οι λιγούρες σε μικρό χρονικό διάστημα.

Υλικά

  • 10-12 άτομα
  • 500 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1/3 φλιτζανιού φυστικοβούτυρο
  • 1 μόρφατ ή ερμόλ
  • 300 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής (patisserie) με γεύση σοκολάτα
  • 2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
  • νιφάδες λευκής και μαύρης σοκολάτας και 8 μπισκότα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέσα σε ένα πυρέξ (20Χ20 περίπου).
  • Τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν.
  • Για τη στρώση σοκολάτας Χτυπάμε τη κρέμα στιγμής με το γάλα στο μίξερ.
  • Για την κρέμα τυριού Χτυπάμε στο μίξερ (σε άλλο μπολ) το τυρί κρέμα με το φυστικοβούτυρο και την άχνη.
  • Σε τρίτο μπολ χτυπάμε το μόρφατ (αφού το έχουμε κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα), μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.
  • Απλώνουμε πάνω από τη βάση με τα μπισκότα τη σοκολατένια κρέμα.
  • Από πάνω απλώνουμε την κρέμα τυριού με το φυστικοβούτυρο.
  • Τελευταία απλώνουμε τη σαντιγί.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας και με τα θρυμματισμένα 8 μπισκότα που κρατήσαμε και σερβίρουμε!!! Κόλαση.

Πρέπει οπωσδήποτε να της ρίξεις μια ματιά και σε αυτή τη συνταγή όπως και στο απόλυτο cheescake με μερέντα

Αν δεν θέλετε γλυκό ψυγείου φυστικοβούτυρο δείτε την συνταγή για γλυκό με καραμέλα

Δίχρωμο γλυκό ψυγείου με σάλτσα καραμέλας,είναι κόλαση γεύσεων σε ένα πιάτο. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά

  • 6 μερίδες
  • 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
  • Γάλα φρέσκο + ζάχαρη ανάλογα με τις οδηγίες παρασκευής (από εταιρία σε εταιρία αλλάζει)
  • 2 κτγ σιρόπι ή εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ περίσσευμα από κέικ (εγώ είχα σοκολάτας)
  • 8-10 κτσ σάλτσα καραμέλας (βλέπε συνταγή μου) ή μαρμελάδα

Για την διακόσμηση:

6 καραμέλες βουτύρου

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε με τα δάχτυλά μας το κέικ σε ένα μπολ
  • Ξεκινάμε φτιάχνοντας την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία. Εμείς προσθέτουμε και 1 κτγ εκχύλισμα ή 1 βανιλίνη
  • Μοιράζουμε την κρέμα βανίλιας σε ατομικά διάφανα κατά προτίμηση ποτηράκια για επιδόρπιο, καλύπτοντας το 1/3 του όγκου του αφήνοντας λίγη κρέμα για το τελείωμα του γλυκού
  • Πάνω από την κρέμα προσθέτουμε 1 κτσ σάλτσα καραμέλας ή μαρμελάδα
  • Πασπαλίζουμε με 2 κτσ από το θρυμματισμένο μας κέικ και αφήνουμε στην άκρη
  • Στην συνέχεια, φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτας πάλι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας προσθέτοντας και αυτήν την φορά 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη
  • Μόλις είναι έτοιμη την μοιράζουμε στα ποτηράκια μας πάνω από το θρυμματισμένο κέικ
  • Φροντίζουμε να αφήσουμε λίγο ακόμα χώρο στο ποτηράκι
  • Τέλος ρίχνουμε 1 κτσ κρέμα βανίλια και από πάνω 1 κτγ σάλτσα καραμέλας
  • Πασπαλίζουμε με λίγα ψίχουλα κέικ
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 30' τουλάχιστον και πριν το σερβίρισμα διακοσμούμε με 1 καραμέλα βουτύρου και λίγη σάλτσα καραμέλας. Καλή σας απόλαυση