Γλυκό ψυγείου με κανέλα και χυμό πορτοκάλι - Ονειρικές οι γεύσεις του

Η συνταγή για σήμερα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γλυκό ψυγείου με κανέλα και χυμό πορτοκάλι  - Ονειρικές οι γεύσεις του

Με κανέλα και χυμό πορτοκάλι είναι αυτό το απίστευτο γλυκό ψυγείου, που είναι το κατάλληλο ανάμεσα σε άλλα για την Άνοιξη. Είναι πολύ δροσερό και απολαυστικό και οι γεύσεις του είναι ονειρικές με το που το δοκιμάσεις.

Είναι επίσης, τέλειο για εσένα που λατρεύεις τα φρούτα. Πάμε να δούμε την συνταγή και την εκτέλεση.

Υλικά (για ένα σκέυος 35 x 25) :

15 σταρένιες φρυγανιές (περίπου)

Για το σιρόπι :

  • 380 ml νερό (περίπου 2 κούπες γεμάτες)
  • 300 γρ. ζάχαρη (περίπου 1 1/2 κούπα)
  • 1 κ.γλ. κανέλα (και άλλα μπαχαρικά αν προτιμάτε)
  • Για την κρέμα βανίλιας :
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1300 ml φρέσκο γάλα
  • 5 κ.σ. ζάχαρη

Για την κρέμα πορτοκάλι :

  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου με άρωμα πορτοκάλι
  • 1300 ml φρεσκοστιμένο χυμό πορτοκάλι
  • 6 κ.σ. ζάχαρη

Αν ωστόσο, σας αρέσουν τα φρούτα, θα πάθετε την πλάκα σας όταν δείτε και την συνταγή για γλυκό ψυγείου με φράουλες.

Εκτέλεση :

  • -Στρώνουμε τις φρυγανιές στο πυρέξ και βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 2-3 λεπτά . Σιροπιάζουμε αμέσως τις φρυγανιές και περιμένουμε να το απορροφήσουν!
  • -Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την απλώνουμε με προσοχή πάνω από τις φρυγανιές.
  • -Μέχρι να κρυώσει λίγο , στίβουμε τα πορτοκάλια για να ετοιμάσουμε την κρέμα πορτοκαλιού. Αδειάζουμε το χυμό (περασμένο από σουρωτήρι) σε μια κατσαρόλα μαζί με το περιεγχόμενο των φακέλων και τη ζάχαρη και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά . Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθούν τα υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δούμε το μίγμα να ζεσταίνεται και να αρχίσει να πήζει. Ανακατεύουμε διαρκώς και όταν η κρέμα “δέσει” αποσύρουμε αμέσως απο την εστία! (δεν την αδειάζουμε αμέσως στο γλυκό αλλά την ανακατεύουμε από καιρού σε καιρό για να μην κάνει πέτσα).
  • -Όταν η κρέμα βανίλιας έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου κι έχει σταθεροποιηθεί , με προσοχή αδειάζουμε λίγη-λίγη την κρέμα πορτοκαλιού από πάνω. Απλώνεται και στρώνει τέλεια από μόνη της , δε χρειάζεται βοήθεια με σπάτουλα.
  • -Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει (καλύτερα για μια νύχτα) , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Πηγή: tasteoflife.com

Με πορτοκάλι δείτε και αυτό το θεϊκό γλυκό ψυγείου

Με πορτοκάλια και μανταρίνια είναι αυτό το θεϊκό γλυκό ψυγείου για τις ζεστές ημέρες της Άνοιξης και του Καλοκαιριού. Είναι ότι πιο δροσερό για αυτές τις δυο εποχές και πρόκειται να το αγαπήσετε. Στο ταψί, δεν θα μείνει ούτε κομμάτι.

Αυτή είναι η απίστευτη συνταγή. Ακολουθήστε την βήμα προς βήμα...

Υλικά

  • Για το κέικ
  • 5 αυγά
  • 1.5 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 φλιτζάνι κεφίρ
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 μπεικιν
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 λίτρο γάλα

Για την άσπρη κρέμα

  • 250 μασκαρπόνε
  • 200 γρ τυρί Philadelphia
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • Για την κίτρινη κρέμ
  • Χυμό από 3 πορτοκάλια
  • Χυμό από 2 μανταρίνια
  • 200 ml νερό
  • 4 κ.σ ζάχαρη
  • 4 κ.σ νισεστε

Πορτοκάλι μανταρίνι γλυκό ψυγείου συνταγή

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι το ξύσμα πορτοκαλί. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού με το μπεικιν και τη βανίλια σιγά σιγά. Εναλλάξ με το αλεύρι προσθέτουμε και το κεφίρ
  • Σε βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθέρμανσμενω φούρνο 170 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Τριπαμε με μία οδοντογλιφιδα σε όλοι την επιφάνεια και περιμένουμε με το κρύο γάλα. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί από την άσπρη κρέμα. Τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός να αφρατέψουν καλά. Την κρέμα αυτή την απλώνουμε πάνω στο γλυκό μάς
  • Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά από την κίτρινη κρέμα. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να πάρει βράσει και να δέσει καλά ή κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στην άσπρη κρέμα και το αφήνουμε. Βάζουμε γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες πριν το κόψουμε
  • Το κόβουμε σε κομμάτια. Ρίχνουμε λίγο φιστίκι τριμμένο για διακόσμηση.

Πηγή: cookpad