Ανάποδη πίτα με ροδάκινα και κανέλα μέσα σε 15' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μια καλοκαιρινή συνταγή κόλαση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ανάποδη πίτα με ροδάκινα και κανέλα μέσα σε 15' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μια καλοκαιρινή συνταγή πραγματική κόλαση! Φτιάξε την ανάποδη ροδακινόπιτα της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και βάλε λίγο κανέλα! Σε 15' θα είναι έτοιμη!

Αν ψάχνεις μια συνταγή για τις ζεστές ημέρες, τώρα που ο καιρός χτυπάει 40αρια, αυτή η πίτα είναι συγκλονιστική!

Υλικά Συνταγής

  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ κανέλα
  • 8 αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκα ροδάκινα αρωματικά
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 2 κ.σ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
  • 2 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 πακέτο (125 γραμ.) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ γιαούρτι
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ κονιάκ

Εκτέλεση

  • Για την ανάποδη ροδακινόπιτα με φρέσκα ροδάκινα, θα χρησιμοποιήσουμε μικρή φόρμα δαχτυλίδι ή μικρό ταψάκι 23 εκ. Το βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Στρώνουμε μέσα τα μισά ψιλοκομμένα βερίκοκα στο ταψάκι.
  • Καθαρίζουμε τα φρέσκα ροδάκινα (προσοχή, να μην είναι πολύ γινωμένα γιατί θα βγάλουν πολλά υγρά στο ψήσιμο). Αφαιρούμε τη φλούδα και το κουκούτσι και τα κόβουμε σε 6 ή 8 φέτες.
  • Ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα και κρατάμε χωριστά 2 κ.σ. από το μείγμα. Ρίχνουμε τα φρέσκα ροδάκινα και ανακατεύουμε να καλυφθούν με κανελοζάχαρη. Τα στρώνουμε στο ταψί ακτινωτά ώστε να το καλύψουμε όλο. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανελοζάχαρη.
  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης για 2΄-3΄. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια, το γιαούρτι, το κονιάκ. Τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το αλάτι. Δεν χτυπάμε πολύ το μείγμα. Μπορούμε να ενσωματώσουμε το αλεύρι και με κουτάλι ή με σπάτουλα. Ύστερα αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα ροδάκινα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην τελευταία σχάρα στους 170°C για περίπου 40΄. Ελέγχουμε με μαχαίρι αν ψήθηκε η πίτα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, περίπου 1 ώρα και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Σερβίρουμε την αναποδογυριστή πίτα με παγωτό ροδάκινο ή βανίλια.

Βέβαια, αν σου αρέσουν γενικά τα δροσιστικά γλυκά φτιάξε κι αυτό εδώ που είναι φουλ στην σοκολάτα!

Παγωτό ροδάκινο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έτοιμο σε 15'

Παγωτό ροδάκινο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ένα παγωτό που αξίζει την προσοχή σας και θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ροδάκινα με νεκταρίνια, βερίκοκα, βανίλιες ή όποιο άλλο φρούτο σας αρέσει

Υλικά Συνταγής

  • 250 ml γάλα
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 2 κρόκοι
  • 450 γραμ. ροδάκινα (σάρκα καθαρισμένη χωριστά τα κουκούτσια)
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 κλωνάρι βανίλια
  • 250 ml παγωμένη κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Για το παγωτό ροδάκινο, σχίζουμε πρώτα κάθετα τη βανίλια και αφαιρούμε τους σπόρους με τη λάμα του μαχαιριού. Ενώνουμε καλά το γάλα, τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα φέρνουμε σε σημείο λίγο πριν βράσει και φουσκώσει. Το αφήνουμε λίγο στην άκρη.
  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν καλά και ν’ αλλάξουν χρώμα. Θα πάρουν τη μορφή απαλής βελούδινης κρέμας. Λίγο λίγο προσθέτουμε το ζεστό γάλα, πάντα χτυπώντας με το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βάζουμε το μπολ με την κρέμα σε ζεστό μπεν μαρί. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει και να πυκνώσει ελαφρά και να αφήνει μια στρώση στη ράχη της κουτάλας. Το μεταφέρουμε σε κρύο μπεν μαρί.
  • Όσο κρυώνει η κρέμα, βάζουμε τα φρούτα σε μπλέντερ κα τα πολτοποιούμε μαζί με το χυμό λεμονιού. Παγώνουμε τα δύο μείγματα στο ψυγείο. Όταν κρυώσουν καλά, ανακατεύουμε τον πουρέ ροδάκινο με την κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή.