Μηλόπιτα της στιγμής χωρίς ελαιόλαδο - Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι κανέλα

Συνταγή για αρχάριες στην κουζίνα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μηλόπιτα της στιγμής χωρίς ελαιόλαδο - Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι κανέλα

Ήρθαν απροειδοποίητα καλεσμένοι στο σπίτι και θες μια συνταγή της στιγμής σε... μηλόπιτα φάση; Σου βρήκαμε την καλύτερη! Δεν έχω ελαιόλαδο και θα μυρίσει όλο το σπίτι κανέλα.

Τα υλικά είναι λίγα και η παρασκευή της θα σου πάρει μόνο 15 λεπτά.

Υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι κομμένα καρύδια πεκάν
  • 2 πράσινα μήλα κομμένα σε φέτες
  • 4 κ.σ. Καστανή ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 1/4 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 κ.γ. κανέλα 1 πρέζα
  • (1/8 κ.γ.) μοσχοκάρυδο

Οδηγίες:

  • 1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 και βουτυρώστε ένα πιρέξ διαστάσεων 28 επί 18. Βάλτε τα καρύδια πεκάν στον πάτο του πιρέξ και ρίξτε από πάνω δύο κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη. Βάλτε το στο φούρνο και αφήστε το να ψηθεί για 10 λεπτά.
  • 2. Όσο ψήνονται τα πεκάν, πάρτε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατέψτε γρήγορα τα αβγά, το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Καθαρίστε τα μήλα, κόψτε τα σε φέτες και αφήστε τα στην άκρη (ρίξτε από πάνω λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν).
  • 3. Βγάλτε τα καρύδια από τον φούρνο και βάλτε πάνω τους ομοιόμορφα τα μήλα. Ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη και το μίγμα. Βάλτε το πιρέξ στον φούρνο για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κέικ από πάνω.
  • 4. Μόλις ψηθεί, αναποδογυρίστε το προσεκτικά σε ένα πιάτο και σερβίρετε το με παγωτό βανίλια ή σαντιγί. Συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι έχετε βουτυρώσει καλά το πιρέξ ώστε να γυρίσει η μηλόπιτα χωρίς πρόβλημα. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να ξεκολλήσετε τις άκρες πριν την γυρίσετε.

Δοκίμασε, επίσης, αυτό το θεσπέσιο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και κρέμα γιαουρτιού!

Η πιο απλή μηλόπιτα με κανέλα, ζάχαρη και ελάχιστο ελαιόλαδο

συνταγές για μηλόπιτες

Ψάχνεις ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι; Αυτή ίσως είναι η πιο απλή μηλόπιτα του κόσμου! Κανέλα, ζάχαρη και ελάχιστο ελαιόλαδο είναι κάποια από τα συστατικά που θα χρειαστείς για να την φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι.

Για σένα που θες κάτι ελαφρύ για μετά το φαγητό αυτή η συνταγή είναι ότι πρέπει.

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνια ‏καφέ ζάχαρη
  • 1/3 του φλιτζανιού ‏ελαιόλαδο
  • 1 ‏αυγό
  • 1 φλιτζάνι ‏γάλα πλήρες με μια κουταλιά χυμό από φρέσκο λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι ‏βανίλια
  • 2 1/2 φλιτζάνια ‏αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζάνια ‏μήλα (κομμένα σε φέτες)
  • 1/2 φλιτζάνι ‏ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ‏βούτυρο μαλακό

Εκτέλεση για την πιο απλή μηλόπιτα

  • Ανακατεύετε το γάλα με το χυμό λεμονιού και μετά το αφήνετε για 5 με 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Ανακατεύετε τα υλικά σας κατά σειρά όπως αυτά εμφανίζονται στη λίστα εκτός από τα 3 τελευταία.
  • Απλώνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 23 επί 33 εκατοστά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά τα 3 τελευταία υλικά, δηλαδή την ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο για να κάνετε τη γαρνιτούρα.
  • Απλώνετε τη γαρνιτούρα πάνω από το μείγμα.
  • Ψήνετε για 45 λεπτά. Σερβίρετε την μηλόπιτα ζεστή!