Ανάλαφρο μπανανογλυκό ψυγείου για όλες τις ώρες

Έτοιμο σε χρόνο dt

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ανάλαφρο μπανανογλυκό ψυγείου για όλες τις ώρες

Ένα υπέροχο, δροσερό, ανάλαφρο και γευστικότατο μπανανογλυκό ψυγείου. Το τέλειο επιδόρπιο, το ιδανικό γλύκισμα για το καλοκαίρι και όχι μόνο, για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις.

Μια απλή εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας το απόλυτο γλυκό με στρώσεις θρυμματισμένων μπισκότων όρεο Βανίλια Golden, κρέμα τυριού με σαντιγί και κρέμα βανίλιας. Απλά δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 25 μπισκότα όρεο Βανίλια Golden
  • 6 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 230 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • 250 γρ. έτοιμη σαντιγί
  • 2 φακελάκια (43 γρ. το ένα) άνθος αραβοσίτου με άρωμα μπανάνας
  • γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας άνθος αραβοσίτου
  • 5-6 μπισκότα όρεο Βανίλια Golden ψιλο-θρυμματισμένα + 1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  • Ξεκινάτε το γλυκό σας με τη παρασκευή της κρέμα αραβοσίτου, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τη μεταφέρετε σε ένα μπολ και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια.
  • Εν τω μεταξύ, παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 22 εκ. περίπου και το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματα με πλαστική μεμβράνη που να προεξέχει 2 εκ. περίπου πάνω από τα τοιχώματα.
  • Θρυμματίζετε σε μούλτι τα μπισκότα όρεο σε μικρά κομματάκια. Τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
  • Αδειάζετε στο μείγμα στο ταψάκι και το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση, πατώντας το ελαφρώς με τα χέρια σας. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 λ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα λείο αφράτο μείγμα. Προσθέτετε 1 φλ. τσαγιού σαντιγί, μειώνετε τη ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα ή μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως η σαντιγί. Στρώνετε το μείγμα τυριού πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο για άλλα 8-10 λ.
  • Όταν χλιαρίνει η κρέμα αραβοσίτου και έχει σφίξει ελαφρώς (όχι πολύ) την απλώνετε με ένα κουτάλι, κουταλιά κουταλιά, ομοιόμορφα πάνω από τη στρώση τυριού. Βάζετε πάλι το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά τη κρέμα αραβοσίτου. Στη συνέχεια απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη σαντιγί και γαρνίρετε με έξτρα θρυμματισμένα όρεο και μερικές ροδελίτσες μπανάνας. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το σερβίρετε.

Δες, επίσης, εδώ και το γλυκό που έχουν λατρέψει οι food lovers!

Γρήγορο γλυκό ψυγείου με μπανάνα και μπισκότα σοκολάτας

μπανανογλυκό ψυγείου

ες να φτιάξεις ένα γρήγορο γλυκό ψυγείου για τα παιδιά σου; Βάλε σε ένα μπολ μπανάνα και μπισκότα σοκολάτας, ανακάτεψε και θα έχεις το πιο τέλειο!

Την συγκεκριμένη συνταγή θα την αγαπήσουν και μικροί και μεγάλοι και φτιάχνετε πολύ γρήγορα και εύκολα!

Υλικά

  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 2 συσκευασίες σοκολατένια μπισκότα με γέμιση λευκής κρέμας βανίλιας τριμμένα στο μούλτι σε πούδρα κρατάμε μερικά ολόκληρα για το στόλισμα του γλυκού
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 μπανάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μέτριες φέτες
  • 1 συσκευασία φυτική κρέμα για ζαχαροπλαστική

Εκτέλεση

  • Σε σταθερό μίξερ στη δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με την φυτική κρέμα μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια πηχτή κρέμα, για περίπου 10 λεπτά.
  • Παράλληλα αναμειγνύουμε σε μπολ τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί 17 εκ.
  • Απλώνουμε από πάνω τις μπανάνες και επικαλύπτουμε με την κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με χοντροσπασμένα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 3 ώρες.
  • Σερβίρουμε το μπισκοτογλυκό κρύο.

Σημειώσεις

Για πιο πλούσια γεύση, προσθέστε πάνω από τη βάση μπισκότων μια γενναία δόση πραλίνας φουντουκιού.