Πανεύκολο γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και ξηρούς καρπούς από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Είναι σκέτη κόλαση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πανεύκολο γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και ξηρούς καρπούς από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αυτό το γιαουρτογλυκό ψυγείου από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου θα σου μείνει αξέχαστο! Το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα σε συνδυασμό με τους ξηρούς καρπούς το πάει σε άλλο επίπεδο!

Την συνταγή εννοείται πως την βρήκαμε στο argiro.gr και παρακάτω σου έχουμε αναλυτικά τα βήματα και τα υλικά για να το κάνεις κι εσύ στο σπίτι.

Υλικά Συνταγής

  • 750 γραµ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γραµ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 συσκευασία καραμέλα γάλακτος (ζαχαρούχο καραμελωμένο)
  • 2 πακέτα μπισκότα της αρεσκείας σας (απλά ή γεμιστά)
  • Για το σερβίρισμα
  • λίγη καραμέλα γάλακτος dulce de leche ή λιωμένη σοκολάτα
  • καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση

  • Για το πανεύκολο γιαουρτογλυκό με μπισκότα, χτυπάμε πρώτα την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  • Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα στο γιαουρτογλυκό.
  • Απαλά ανακατεύουμε να βραχούν.
  • Είναι η ώρα που προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα, αν θέλουμε να βάλουμε στο γιαουρτογλυκό.
  • Ανακατεύουμε απαλά.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος.
  • Ακουμπάμε το τσέρκι δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.
  • Αδειάζουμε το γλυκό και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια.
  • Παγώνουμε στην κατάψυξη για να σερβίρουμε το γιαουρτογλυκό με μπισκότα σαν παγωτό, ή το παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί και να κόβεται σε κομμάτια σαν τούρτα ή πάστα.
  • Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι με την βοήθεια ενός μαχαιριού που το περνάμε περιμετρικά στο τσέρκι να ξεκολλήσει το γιαουρτογλυκό.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
  • Περιχύνουμε με καραμέλα γάλακτος ή λιωμένη σοκολάτα.
  • Γαρνίρουμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

Δοκίμασε, επίσης, αυτή την μυζηθρόπιτα από τα χεράκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Ότι πρέπει για κολατσιό στην παραλία.

Εγκεφαλικό με αυτό το γρήγορο γλυκό ψυγείου - Φράουλες βουτηγμένες σε λευκή σοκολάτα

καλοκαιρινά και εύκολα γλυκά ψυγείου με φρούτα και ξηρούς καρπούς

Φράουλες βουτηγμένες σε λευκή σοκολάτα και ανακατεμένες με κομματάκια από πτι μπερ μπισκότα! Θα πάθετε πραγματικά εγκεφαλικό με αυτό το γρήγορο και εύκολο γλυκό ψυγείου.

Είναι η εποχή της φράουλας και δεν γίνεται να μην δοκιμάσετε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή! Σας το υπογράφουμε θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι και θα σας την ζητάνε συνεχώς.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο Σοκολατένια Πτι Μπερ
  • λίγο γάλα για να βουτήξετε τα μπισκότα
  • 500 γρ. φράουλες ώριμες
  • 180 γρ. λευκή σοκολάτα που λιώνει εύκολη (Nestle Dessert ή άλλη επιλογής σας)
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • 1 βανιλίνη
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά, κρύα
  • φιστίκια Αιγίνης ή άλλους ξηρούς καρπούς επιλογής σας, ψιλοθρυμματισμένα ή φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  • Παίρνετε ένα ταψί ή πυρέξ με διάσταση βάσης 20×30 εκ. και σε ένα μπολ ρίχνετε λίγο γάλα. Βουτάτε τα μπισκότα, ένα τη φορά, μέσα στο γάλα στιγμιαία (μην μουλιάσουν) και μετά τα στρώνετε στο ταψί το ένα κολλητά δίπλα στο άλλο. Κόψτε κάποια μπισκότα στη μέση για να χωρέσουν ακριβώς στο ταψί και να μην αφήσουν κενά μεταξύ τους.
  • Κόβετε τις φράουλες στα 2 ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθός τους και τις απλώνετε πάνω από τα μπισκότα. Κόβετε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ελέγχοντάς τη ανά 10-20 δευτερόλεπτα, μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
  • Μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα ρίχνετε το γιαούρτι και τη βανιλίνη και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Σε άλλο μεγάλο καθαρό μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται και να έχει την υφή γιαουρτιού. Αφήνετε το μίξερ.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε στο μπολ με τη σαντιγί το μείγμα λιωμένης σοκολάτας-γιαουρτιού και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ. Μόλις ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα ρίχνετε το μισό πάνω από τις φράουλες και το απλώνετε ισομερώς σε όλη την επιφάνεια.
  • Από πάνω στρώνετε άλλη μια στρώση μπισκότων, πάλι βουτηγμένα στιγμιαία μέσα στο γάλα και από πάνω απλώνετε την υπόλοιπη μισή κρέμα την οποία ισιώνετε με μαρίζ στην επιφάνειά της. Μπορείτε να σερβίρετε και αμέσως το γλυκό σας αλλά σας προτείνουμε να το βάλετε στο ψυγείο 2-3 ώρες πριν το σερβίρετε.
  • Πριν σερβίρετε το γλυκό σας το γαρνίρετε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή με φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες. Απολαύστε το!