Φτιάξε τη δική σου παγωμένη μαργαρίτα λεμόνι με λίγες θερμίδες

Θα γίνει το αγαπημένο σου κοκτέιλ

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φτιάξε τη δική σου παγωμένη μαργαρίτα λεμόνι με λίγες θερμίδες

Τώρα μπορείς να φτιάξεις μόνος σου στο σπίτι τη δική σου παγωμένη και νόστιμη μαργαρίτα λεμόνι η οποία έχει λίγες θερμίδες. Θα γίνει η αγαπημένη σου και σου έχουμε αναλυτικά τη συνταγή.

Σερβίρετε σε ποτήρια μαργαρίτας ή μαρτίνι. Bρέξτε το στόμιο των ποτηριών, ακουμπώντας τα σε χυμό λεμονιού που έχετε ρίξει σε ρηχό πιάτο. Ακουμπήστε το μετά σε αλάτι, ώστε να κολλήσει στο ποτήρι. Δοκιμάστε πιο χοντρό αλάτι αντί για ψιλό.

Με αυτό τον τρόπο θα φτιάξεις τη δική σου παγωμένη μαργαρίτα λεμόνι με λίγες θερμίδες

Υλικά για 4 ποτήρια:

  • 175ml (3/4 κούπας) τεκίλα
  • 125ml(1/2 κούπα) τριπλ σεκ λικέρ
  • 125ml (1/2 κούπα) φρέσκο χυμό λεμονιού ή lime
  • 1 και 1/2 κ.σ.ζάχαρη
  • 24 παγάκια

coctail μαργαρίτα λεμόνι

Μέθοδος εκτέλεσης

  • Ρίχνετε όλα τα υλικά στο blender και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια παγωμένη γρανίτα (σχεδόν).
  • Σερβίρετε αμέσως.
  • Αλάτι λεμονιού
  • Δκιμάστε να φτιάξετε κίτρινο αλάτι για να διακοσμήσετε το χείλος των ποτηριών.
  • Ξύστε σε ψιλό τρίφτη τη κίτρινη φλούδα ενός ακέρωτου λεμονιού και ανακατέψτε την με διπλάσια ποσότητα αλατιού. Αν το αλάτι είναι σε λεπτά κρυσταλλάκια είναι ιδανικό.
  • Αρχικά το αλάτι θα υγρανθεί, θα πάρει χρώμα και θα κολλά. Αφήστε το στον πάγκο της κουζίνας, απλωμένο σε ένα πιάτο και σε λίγες ώρες θα έχει στεγνώσει και θα είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε όχι μόνο στη διακόσμηση των ποτηριών αλλά και στα φαγητά σας, σαν finishing salt.

Ωστόσο, δεν θέλεις να πάρεις ούτε μια θερμίδα, αλλά θες να μείνεις μισή σε χρόνο dt; Αυτό το πρόγραμμα με το θαυματουργό ρόφημα αποτοξίνωσης, χυμό λεμονιού, θα σε κάνει να πέσεις κατευθείαν 6 κιλά κάτω στη ζυγαριά.

Αυτές είναι οι θερμίδες που έχει η μαργαρίτα λεμόνι

Διατροφική αξία: 175 Θερμίδες και συνδυάζει την αντιοξειδωτική και αμυντική δράση της βιταμίνης C του χυμού lime (Popik 2006).

Tip: Μπορεί να σερβιριστεί και σαν μαργαρίτα φράουλα, με λιωμένες φράουλες. Έτσι αυξάνεται η περιεκτικότητα σου σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά (ανθοκυανίνες).