Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και ανανά - Είναι τόσο αφράτο και δροσιστικό

Το καλοκαίρι αποκτά νόημα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και ανανά - Είναι τόσο αφράτο και δροσιστικό

Αυτό το αφράτο και δροσιστικό γλυκό ψυγείου με ανανά και μπισκότα θα γίνει η αγαπημένη σου συνήθεια για το καλοκαίρι φέτος.

Θα το έχεις έτοιμο μέσα σε 5 λεπτά και χρειάζεται ελάχιστα υλικά για να το φτιάξεις! Δες παρακάτω αναλυτικά την συνταγή.

Υλικά:

  • 600 ml γάλα
  • 5 κουταλιές της σούπας κούσταρ πάουντερ
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 2 φακελάκια ζελέ με γεύση ανανά
  • 1 κονσέρβα ανανά σε ροδέλες (με το χυμό του)

Εκτέλεση:

  • Για να φτιάξετε την κρέμα, κρατάτε στην άκρη μια κούπα γάλα και το υπόλοιπο το βάζετε σε μία κατσαρόλα για να βράσει μαζί με την ζάχαρη. Ανακατέψτε συνεχώς για να μην κολλήσει και να μην «κόψει». Στο φλιτζάνι με το γάλα που έχετε κρατήσει, διαλύστε το κούσταρ πάουντερ.
  • Μόλις βράσει το γάλα στην κατσαρόλα, ρίξτε το φλιτζάνι με το γάλα και το κούσταρ πάουντερ και βγάλτε το σκεύος από την φωτιά ανακατεύοντας γρήγορα για να δέσει καλά η κρέμα! Στον χυμό από τον ανανά, βουτήξτε ένα-ένα τα μπισκότα και δημιουργήστε δύο στρώσεις.
  • Περιχύστε την κρέμα και στρώστε ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα. Βάλτε στο ψυγείο το γλυκό για 45 λεπτά μέχρι να κρυώσει εντελώς. Στρώστε τα κομμάτια ανανά πάνω από την κρέμα και φτιάξτε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
  • Αφήστε το ζελέ να κρυώσει 10 λεπτά πριν το περιχύσετε προσεκτικά πάνω απ’ το γλυκό. Βάλτε το στο ψυγείο για άλλη μία ώρα ή μέχρι να «δέσει» το ζελέ.

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ανανά - Έτοιμο σε λίγη ώρα

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ανανά που είναι έτοιμο σε λίγη ώρα. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Θα το φτιάξετε, εύκολα και γρήγορα και σίγουρα θα σας "φύγουν" οι λιγούρες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα

Υλικά

  • 2 φακελάκια ζελέ ανανά
  • 1 κονσέρβα κομπόστα ανανά
  • 250 γρ γιαούρτι
  • 3 ποτήρια νερό (χλιαρό) αναμειγμένα με το χυμό ανανά
  • Φίλε αμύγδαλο για σερβίρισμα από πάνω

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε το ζελέ ανάλογα με τις οδηγίες συσκευασίας, βάζοντας όμως τα 3 ποτήρια νερό (χλιαρό) αναμειγμένα με το χυμό ανανά.
  • Χτυπάμε σε ένα μίξερ τις φέτες ανανά κομπόστα με το γιαούρτι
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο χλιαρό ζελέ και μετά όλο μαζί στη φόρμα.
  • Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα και είναι έτοιμο ή αν θέλουμε να σερβίρουμε για ατομικό γλυκό το βάζουμε σε ποτήρι

γλυκό ψυγείο ανανάς γιαούρτι