Θεϊκά σοκολατοπιτάκια με μπανάνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Απίστευτο γλυκό σε 10’

Η πιο εύκολη και γευστική λιχουδιά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θεϊκά σοκολατοπιτάκια με μπανάνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Απίστευτο γλυκό σε 10’

Ίσως αυτό το γλυκό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου να είναι το πιο θεϊκό που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Φτιάξτε αυτά τα σοκολατοπιτάκια με μπανάνα μέσα σε 10' και αφήστε τους καλεσμένους σας να έρθουν σε... γευστικό οργασμό!

Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή, με ελάχιστα υλικά και κόστος!

Υλικά Συνταγής

  • ½ πακέτο φύλλα κρούστας
  • 200 γραμ. κουβερτούρα
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • φουντούκια ή αμύγδαλα καβουρντισμένα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση για τα σοκολατοπιτάκια με μπανάνα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

  • Για τα εύκολα σοκολατοπιτάκια με φύλλο κρούστας, αλέθουμε πρώτα σε χοντρά κομμάτια στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς (φουντούκια ή αμύγδαλα) με τη ζάχαρη.
  • Κόβουμε το φύλλο στη μέση. Βουτυρώνουμε 1 φύλλο. Πασπαλίζουμε με φουντούκια ή αμύγδαλα και ζάχαρη και καλύπτουμε με 20 φύλλο βουτυρωμένο. Πασπαλίζουμε με φουντούκια ή αμύγδαλα και ζάχαρη, στρώνουμε 3ο φύλλο, πασπαλίζουμε σοκολάτα ψιλοκομμένη και αν θέλουμε ρίχνουμε ψιλοκομμένες τις μπανάνες. Ρολάρουμε σε σφιχτό ρολό.
  • Ακουμπάμε με την ένωση προς τα κάτω, κόβουμε σε κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι (σε μπουκιές), αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, τα βουτυρώνουμε καλά και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C αέρα για 25 λεπτά να ροδίσουν καλά. Τα αχνίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Κι αν έχετε αδυναμία στις πίτες δοκιμάστε κι αυτήν την αλμυρή που λέγεται Μπατζίνα και την τρώνε σε πολλά χωριά της Ελλάδας.

Σοκολατόπιτα με φύλλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

συνταγές για σοκολατόπιτες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 2 έτοιμα φύλλα (λαδωμένα και τσαλακωμένα)
  • 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 6 κ.σ κοφτές σιμιγδάλι ψιλό (60 γραμ.)
  • 6 κ.σ κοφτές ζάχαρη (60 γραμ.) 4 κ.σ κοφτές κακάο (40 γραμ.)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ γεμάτες πραλίνα (60 γραμ.)
  • 100 γραμ. σοκολατα 60% ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  • Για τη σοκολατόπιτα με φύλλο, βάζουμε σε μία κατσαρόλα, όλα τα υλικά, γάλα, ζάχαρη, σιμιγδάλι, κακάο, αλάτι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα κι αφήνουμε την κρέμα να βράσει και να πήξει.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα την πραλίνα και την σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα.
  • Βγάζουμε τα τσαλακωμένα φύλλα στον πάγκο. Ανασηκώνουμε το ένα φύλλο.
  • Βάζουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στο φύλλο. Καλύπτουμε με το δεύτερο τσαλακωμένο φύλλο και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 45′ να ροδίσει καλά.