Απίστευτη μηλόπιτα με ζαχαρούχο γάλα και γαρύφαλλο - Θα μυρίσει ο τόπος κανέλα

Θα την ερωτευτείς αυτή την συνταγή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Απίστευτη μηλόπιτα με ζαχαρούχο γάλα και γαρύφαλλο - Θα μυρίσει ο τόπος κανέλα

Θες να μοσχομυρίσει ο κόσμος κανέλα; Φτιάξε αυτή την υπέροχη συνταγή για καλοκαιρινή μηλόπιτα με γαρύφαλλο! Έχει ζαχαρούχο γάλα και ελάχιστα ακόμα υλικά.

Την έφτιαχνε η γιαγιά μας και τώρα θα την φτιάχνεις κι εσύ! Είναι μια απλή και παραδοσιακή συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά σου!

Υλικά

  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 100 γρ βούτυρο
  • 8 μήλα πράσινα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • γαρύφαλλο, κανέλα
  • 1 ποτήρι καρύδια χονδροκομμένα
  • 1 μόρφατ
  • 1/2 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

  • Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομματάκια και τα ανακατεύουμε σε ένα πυρέξ με το βούτυρο.Εγώ φοράω γάντια μιας χρήσης και τα ανακατεύω καλά να πασαλειφθούν με βούτυρο.
  • Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βράζουμε μαζί με τη ζάχαρη, το νερό, το γαρύφαλλο και τη κανέλα μέχρι να μαλακώσουν.ελέγχουμε το βράσιμο να μην λιώσουν τα μήλα και στο τέλος να μην μείνει ζουμί.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Με αυτό το τρόπο το βούτυρο θα λιώσει τελείως. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Κτυπάμε το μόρφατ στο μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το γιαούρτι και βάζουμε τη κρέμα πάνω από τα μήλα.
  • Τελειώνουμε ρίχνοντας το τριμμένο καρύδι και βάζουμε στο ψυγείο.

Κι αν θες ένα πιο δροσερό γλυκό δοκίμασε να φτιάξεις αυτό το τέλειο σπιτικό παγωτό!

Μηλόπιτα της στιγμής χωρίς ελαιόλαδο - Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι κανέλα

εύκολες συνταγές για καλοκαιρινές μηλόπιτες

Ήρθαν απροειδοποίητα καλεσμένοι στο σπίτι και θες μια συνταγή της στιγμής σε... μηλόπιτα φάση; Σου βρήκαμε την καλύτερη! Δεν έχω ελαιόλαδο και θα μυρίσει όλο το σπίτι κανέλα.

Τα υλικά είναι λίγα και η παρασκευή της θα σου πάρει μόνο 15 λεπτά.

Υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι κομμένα καρύδια πεκάν
  • 2 πράσινα μήλα κομμένα σε φέτες
  • 4 κ.σ. Καστανή ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 1/4 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 κ.γ. κανέλα 1 πρέζα
  • (1/8 κ.γ.) μοσχοκάρυδο

Οδηγίες:

  • 1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 και βουτυρώστε ένα πιρέξ διαστάσεων 28 επί 18. Βάλτε τα καρύδια πεκάν στον πάτο του πιρέξ και ρίξτε από πάνω δύο κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη. Βάλτε το στο φούρνο και αφήστε το να ψηθεί για 10 λεπτά.
  • 2. Όσο ψήνονται τα πεκάν, πάρτε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατέψτε γρήγορα τα αβγά, το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Καθαρίστε τα μήλα, κόψτε τα σε φέτες και αφήστε τα στην άκρη (ρίξτε από πάνω λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν).
  • 3. Βγάλτε τα καρύδια από τον φούρνο και βάλτε πάνω τους ομοιόμορφα τα μήλα. Ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη και το μίγμα. Βάλτε το πιρέξ στον φούρνο για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κέικ από πάνω.
  • 4. Μόλις ψηθεί, αναποδογυρίστε το προσεκτικά σε ένα πιάτο και σερβίρετε το με παγωτό βανίλια ή σαντιγί. Συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι έχετε βουτυρώσει καλά το πιρέξ ώστε να γυρίσει η μηλόπιτα χωρίς πρόβλημα. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να ξεκολλήσετε τις άκρες πριν την γυρίσετε.