Μηλόπιτα ψυγείου με μπόλικη κανέλα, χωρίς ψήσιμο - Με 7 μόνο υλικά

Είναι πανεύκολη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μηλόπιτα ψυγείου με μπόλικη κανέλα, χωρίς ψήσιμο - Με 7 μόνο υλικά

Ήρθαν ακάλεστοι στο σπίτι φίλοι και θέλεις να τους βγάλεις ένα γλυκό να φάνε; Φτιάξε αυτή την πανεύκολη μηλόπιτα με μπόλικη κανέλα χωρίς ψήσιμο και "καθάρισες"! Έχει μόνο 7 υλικά που σίγουρα θα τα έχεις στην κουζίνα σου και θα χρειαστεί να την βάλεις μόνο λίγο στο ψυγείο να παγώσει και... έτοιμη!

Είναι το γλυκό της "σωτηρίας"! Το φτιάχνω κάθε φορά που με πιάνουν οι λιγούρες μου και θα κολλήσεις κι εσύ μαζί του σίγουρα!

ΥΛΙΚΑ:

  • 120 γρ. Μαλακό τυρί κρέμα
  • 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι καραμέλας, χωρίστε σε δύο μέρη.
  • 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 5 δεσμίδες κρακεράκια σε ψίχουλα
  • 1 μεγάλο ή δύο μικρά γλυκά τραγανά μήλα, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 120 γρ. Κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπήστε το τυρί κρέμα με το μισό σιρόπι καραμέλας μέχρι να γίνει λείο και χωρίς σβώλους. Αφήστε το στην άκρη.
  • Ανακατέψτε τα ψίχουλα από τα κρακεράκια με το λιωμένο βούτυρο και απλώστε το μισό από αυτό στο κάτω μέρος από ένα μέτριο ταψί. Πιέστε προς τα κάτω για να σχηματιστεί μια κρούστα.
  • Απλώστε πάνω από τη κρούστα ένα στρώμα με τις φέτες των μήλων, προσέχοντας να μην επικαλύπτονται. Απλώστε το μισό από το μείγμα της κρέμας τυριού πάνω από τα μήλα και περιχύστε την υπόλοιπη καραμέλα από πάνω.
  • Προσθέστε άλλη μια στρώση με κρακεράκια, μήλα, και το μείγμα τυρί κρέμα. Απλώστε την κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής και πασπαλήστε την κανέλα. Βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 45 λεπτά
  • Σερβίρετε κρύο με επιπλέον σιρόπι καραμέλας.

Βέβαια, αν είσαι λάτρης της σοκολάτας πρέπει να δοκιμάσεις κι αυτό το πανεύκολο γλυκό ψυγείου!

Η μηλόπιτα της "βαρεμάρας" - Έτοιμη σε 5 λεπτά με 6 υλικά

Συνταγές για μηλόπιτα με λίγα υλικά

Είσαι κι εσύ από αυτές που βαριούνται λίγο στην κουζίνα αλλά υπεραγαπούν τα γλυκά; Τότε αυτή η μηλόπιτα θα γίνει η αγαπημένη σου! Είναι μια πολύ γρήγορη συνταγή αφού σε 5 λεπτά τα έχεις κάνει όλα κι έχει μόνο 6 υλικά!

Υλικά:

  • 5 μήλα
  • 3 1/2 κούπες αλεύρι farinap
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1 αυγό

Εκτέλεση:

  • Ανάβουμε τον φούρνο στο πάνω κάτω και στους 180 για να ζεσταθεί, επειδή δεν θέλει πολύ χρόνο προετοιμασίας τον ανάβουμε από τώρα....σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μήλα
    τα ανακατεύουμε με το χέρι μας και θα γίνει τριφτό όχι ζυμαράκι.
  • Παίρνουμε το ταψάκι μας μικρό για αυτήν την δοσολογία και βάζουμε τρίβοντας με τα χέρια μας την μισή δόση μετά από πάνω βάζουμε τα μήλα που τα έχουμε τρίψει στο ρεντέ (τρίβονται πολύ εύκολα)
  • Ρίχνουμε λίγο κανέλα και προσθέτουμε την υπόλοιπη τριφτή ζύμη.
  • Ψήνουμε τον φούρνο για 1 ώρα στούς 180 πάνω κάτω και μετά ραντίζουμε από πάνω ζάχαρη άχνη αν θέλουμε.