Σοκολατόπιτα σε 3' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Κορυφαίο καλοκαιρινό γλυκό

Βάλε πάνω παγωτό και θα γίνει κόλαση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σοκολατόπιτα σε 3' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Κορυφαίο καλοκαιρινό γλυκό

Αυτό το γλυκό θα σε κάνει να ανυπομονείς για τα βράδια του καλοκαιριού! Φτιάξε κι εσύ σπίτι σου αυτή την 3' σοκολατόπιτα όπως ακριβώς λέει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και θα ξετρελαθείς!

Έχει ελάχιστα υλικά και είναι ότι πιο τέλειο έχουμε φάει ποτέ.

Υλικά Συνταγής

Για τη σοκολατόπιτα

  • 1¼ φλ. αλεύρι
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. κακάο
  • 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 φλ. γάλα (ή φυτικό γάλα)
  • 50 γραμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο (ή φυτικό βούτυρο)
  • λίγο βούτυρο ακόμα για το ταψί

Για το πασπάλισμα και την ολοκλήρωση της συνταγής

Εκτέλεση

  • Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα στιγμής με κακάο, είναι γρήγορη, οικονομική και μοναδική και πρέπει να την φτιάξετε όλοι!
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά ,το λιωμένο κρύο βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.
  • Πώς ψήνουμε τη σοκολατόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
  • Βουτυρώνουμε ένα μικρό, πυράντοχο σκεύος, 20×30 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Είναι ώρα για το πασπάλισμα του γλυκού. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της ωμής σοκολατόπιτας . Περιχύνουμε σιγά σιγά όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας µε το βραστό νερό.
  • Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια της. Ή στις αντιστάσεις στους 180°C, στην κάτω σχάρα για 35-40΄περίπου.
  • Είναι μια σοκολατόπιτα που όταν την κόβεις, το δικό της σοκολατένιο σιρόπι έχει ποτίσει κάθε μπουκιά.
  • Προσοχή! Η σοκολατόπιτα στιγμής δεν κόβεται. Τη σερβίρουμε µε κουτάλα μέσα από το πυράντοχο σκεύος που την ψήσαμε, βάζοντας στο πλάι παγωτό ή λίγη σαντιγί.

Θεϊκά σοκολατοπιτάκια με μπανάνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Απίστευτο γλυκό σε 10’

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου συνταγές με σοκολάτα

Υλικά Συνταγής

  • ½ πακέτο φύλλα κρούστας
  • 200 γραμ. κουβερτούρα
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • φουντούκια ή αμύγδαλα καβουρντισμένα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση για τα σοκολατοπιτάκια με μπανάνα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

  • Για τα εύκολα σοκολατοπιτάκια με φύλλο κρούστας, αλέθουμε πρώτα σε χοντρά κομμάτια στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς (φουντούκια ή αμύγδαλα) με τη ζάχαρη.
  • Κόβουμε το φύλλο στη μέση. Βουτυρώνουμε 1 φύλλο. Πασπαλίζουμε με φουντούκια ή αμύγδαλα και ζάχαρη και καλύπτουμε με 20 φύλλο βουτυρωμένο. Πασπαλίζουμε με φουντούκια ή αμύγδαλα και ζάχαρη, στρώνουμε 3ο φύλλο, πασπαλίζουμε σοκολάτα ψιλοκομμένη και αν θέλουμε ρίχνουμε ψιλοκομμένες τις μπανάνες. Ρολάρουμε σε σφιχτό ρολό.
  • Ακουμπάμε με την ένωση προς τα κάτω, κόβουμε σε κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι (σε μπουκιές), αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, τα βουτυρώνουμε καλά και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C αέρα για 25 λεπτά να ροδίσουν καλά. Τα αχνίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.